Τι συμβαίνει με τον χρυσό;

Τι συμβαίνει με τον χρυσό;

Ασταμάτητο το πολύτιμο μέταλλο, καλπάζει προς τα 1.350 δολάρια - Γιατί τράπεζες και χώρες γεμίζουν με μανία τα θησαυροφυλάκια τους - Τι σημαίνει η σπάνια συσχέτιση με το δολάριο - Που... πήγε ο χρυσός της Αγγλίας και γιατί Βενεζουέλα και Αυστραλία τον αναζητούν

Gold
Σε υψηλό δέκα μηνών βρέθηκε σήμερα ο χρυσός, καταγράφοντας ράλι 1,7% ($22,70) στα 1.344,80 δολάρια ανά ουγκιά, την υψηλότερη μάλιστα ημερήσια άνοδο από τον περασμένο Νοέμβρη.

Οι επενδυτές έσπευσαν στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, καθώς δεν πείστηκαν από τα καθησυχαστικά λόγια Τραμπ και Σι Τζιπίνγκ για την υποτιθέμενη πρόοδο στο εμπόριο, αφού πρακτικά το μόνο που βλέπει η αγορά αυτή τη στιγμή είναι καθυστερήσεις, δασμοί και πολλά χαμένα δισεκατομμύρια.

Το πολύτιμο μέταλλο απολαμβάνει εκρηκτική ζήτηση τους τελευταίους μήνες, με αγοραστές που ποικίλουν από απλό κόσμο που επιθυμεί μέσω της δύναμης του χρυσού ως αποθεματικό (SoV-Store of Value) να προστατεύσει την αξία των εργατωρών του, μέχρι σοσιαλιστές... δικτάτορες (βλέπε Μαδούρο), αλλά και θεσμικούς επενδυτές, ακόμη και κυβερνήσεις χωρών και κεντρικές τράπεζες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης