Επίδομα γάμου-τριετίας: Τι πρέπει να ξέρετε, πότε το δικαιούστε

epidoma-gamou

Θολό είναι το τοπίο για το επίδομα γάμου αφού δεν προβλέπεται νομοθετικά, αλλά ορισμένοι εργατολόγοι εκτιμούν ότι το δικαιούνται όλοι

Έως και 260 ευρώ επιπλέον μπορεί να κερδίσει συνολικά ένας εργαζόμενος που δικαιούται να λάβει και επίδομα προϋπηρεσίας και επίδομα γάμου μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι πλέον κερδισμένοι είναι οι παντρεμένοι μισθωτοί που υπάγονται στις διατάξεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ταυτόχρονα είναι παλαιοί εργαζόμενοι με θεμελιωμένες 3ετίες πριν το 2012.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι επιδόματα προϋπηρεσίας ακόμη κι αν δεν είναι νεοπροσλαμβανόμενοι.

«Θολό» είναι το τοπίο για το επίδομα γάμου που ανέρχεται στο 10% δηλαδή στα 65 ευρώ για όσους αμείβονται με το κατώτατο μισθό.

Και τούτο διότι επίδομα γάμου δεν κατοχυρώνεται νομοθετικά και δεν το δικαιούνται όλοι οι έγγαμοι μισθωτοί.  Η μόνο προσαύξηση που αναφέρεται στους ισχύοντες σήμερα νόμους είναι τα επιδόματα προϋπηρεσίας.

Επίσης χρειάζεται προσοχή, επειδή οι κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται το επίδομα προϋπηρεσίας δεν είναι απαραίτητα οι ίδιες με αυτές που δικαιούνται το επίδομα γάμου.

Το money money.gr ετοίμασε έναν πλήρη οδηγό για όλους όσοι δικαιούνται τα επιδόματα τριετιών και το επίδομα γάμου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
ΣΧΟΛΙΑ (1)

TikTak

Είναι απλό αν δουλεύετε στον ιδιωτικό τομέα ΔΕΝ το δικαιουστε αν όμως δουλευτε σε κάποιο δημόσιο τεμπελχανειο τότε το δικαιουστε μαζί με το επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου,το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (και ας πατε στην υπηρεσία μετα τις δέκα) ,το επίδομα ακτινοβολίας οθόνης υπολογιστή,το επίδομα πλυσίματος χεριών (μην τα ξύνετε με βρώμικα χερια και πάθετε καμμία μόλυνση) το επίδομα ευθύνης (χα,χα,δημοσιο + ευθύνη = έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες) κτλπ κτλπ κτλπ

George

Το επίδομα γάμου είναι άχρηστο επίδομα κι ως εκ τούτου σπατάλη χρημάτων. Αυτό που χρειάζεται να θεσπιστεί είναι το επίδομα παιδιών, που πρέπει να είναι γενναίο και να καλύπτεται από την αναδιανομή φόρων κι όχι από τον εργοδότη. 250 ανά παιδί μηνιαίως είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να προσφέρει το κράτος στις οικογένειες για τους μελλοντικούς πολίτες που θα προσφέρουν στη χώρα. Είναι επένδυση που θα επιστρέψει τα χρήματα που θα δοθούν με το παραπάνω. Εξάλλου τα μισά από αυτά επιστρέφουν άμεσα στο κράτος μέσω των φόρων που θα εισπραχθούν από την κατανάλωσή τους.

@

Τα δίνουν ηδη στα αλλοδαπα μην ανησυχείς ολο το κοινωνικό κράτος εκεί παει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια