«Πέφτουν» οι τιμές στα σπίτια Airbnb - Αυξάνονται οι καταχωρήσεις

airbnb-times-peftoun

H μέση τιμή για τη χώρα μας έχει σημειώσει μείωση 17%, φθάνοντας τα 126 ευρώ από 153 ευρώ στο τέλος του 2017

Πιέσεις στα έσοδα ιδιοκτητών, με πτώση τόσο στις πληρότητες του έτους όσο και στις τιμές ανά διανυκτέρευση, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των καταχωρήσεων των ιδιοκτησιών για βραχυχρόνιες μισθώσεις στη χώρα μας εξακολουθεί να κινείται ανοδικά. Τα στοιχεία στο τέλος του 2018 έναντι του αμέσως προηγούμενου έτους παραπέμπουν σε αύξηση των καταχωρήσεων σπιτιών για βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις στην Ελλάδα κατά 21%, ξεπερνώντας τις 72 χιλ. από 59,4 χιλ. το 2017, ενώ πτώση σημειώνει η μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά 17% και ακόμη μεγαλύτερη, κατά 28% το μέσο έσοδο ανά ιδιοκτησία.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις δύο πιο δημοφιλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τις καταχωρήσεις βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων -Airbnb και Homeaway- με βάση την επεξεργασία που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία αναλύσεων AirDna και παρουσιάστηκαν σήμερα στο συνέδριο για την οικονομία διαμοιρασμού Bnb Guest που διοργανώνει η Smart Press.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, η μέση τιμή για τη χώρα μας έχει σημειώσει μείωση, όπως προαναφέρθηκε, κατά 17% με βάση τα νούμερα το Δεκέμβριο του 2018, φθάνοντας τα 126 ευρώ από 153 ευρώ στο τέλος του 2017, ενώ πτώση, κυρίως λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, έχει σημειώσει και η μέση πληρότητα, φθάνοντας το 46,1% από 52,7% στο τέλος του 2017. Ενδιαφέρον έχουν και τα συγκεντρωτικά στοιχεία αναφορά με το μέσο εσοδο ανά ιδιοκτησία που διατίθεται προς μίσθωση και φθάνει για το 2018 στα 58 ευρώ από 81 ευρώ το 2017, έχοντας επίσης σημειώσει μείωση 28% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

.

Θα ψάχνετε νοικάρη και δεν θα βρίσκετε τώρα, θύματα της μόδας και της αρπαχτής. Το μόνο καλό τώρα είναι πως υποχρεωθήκατε να ανακαινίσετε τα αχούρια σας.

kk

Εσύ να μείνεις σε σκηνή μπατήρη

@ .

Ενα μοναχα γαιδουρι μεσα στην ακροπολη, ειναι ικανο να την μετατρεψει σε αχουρι. Περαν τουτου, ΕΣΥ δεν εχεις ακουσει ποσα δισ. και ποσες εργατοώρες εχουν επενδυθεί τα τελευταια 60 χρονια στα ακινητα? Πρεπει να εισαι παντελως ασχετος με το αντικειμενο.

Νίκος

Έλεος, όχι άλλο χτύπημα στους ελεύθερους επαγγελματίες του εύκολου αδούλευτου κέρδους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouras01-mesa

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στα δύο εν εξελίξει μεγάλα project του Ελληνικού και της πώλησης του πακέτου μετοχών του «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ενδιαφέρον εκφράστηκε από επενδυτές για τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτή των ΕΛΠΕ - Το 10ετές ξεπέρασε ήδη το «ψυχολογικό φράγμα» του 1,4% (1,36%), ενώ το 5ετές τείνει να πέσει κάτω από 0,7% (0,71%)

11
ktimatologio

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται στο να δώσει μια σιωπηρή παράταση σε κάποιες περιοχές που εκπνέει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων – Παράλληλα, σχεδιάζει να προχωρήσει στον καταλογισμό προστίμων