«Σκωτσέζικο ντους» για χιλιάδες συνταξιούχους έως τον Δεκέμβριο

suntakseis_arthro1


«Δέσμευση» η περικοπή, λέει τώρα το Βερολίνο - Διπλή διαψευση στα περί συμφωνίας «κάτω από το τραπέζι» για τις συντάξεις - Επιμένει η κυβέρνηση ότι δεν θα περικοπούν

«Κουβέντα να γίνεται» μέχρι τον Δεκέμβριο για το μέλλον των συντάξεων καθώς, όπως μαθαίνουν μέσω Βερολίνου οι συνταξιούχοι, στις αρχές Δεκεμβρίου και λίγο πριν (προ-) πληρωθούν την σύνταξη του Ιανουαρίου, θα ξεκαθαριστεί πόσα χρήματα θα παίρνουν κάθε μήνα για να ζήσουν.

 
Καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ακυρώσει τους  νόμους Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου που προβλέπουν τις περικοπές, ούτε και ο ΕΦΚΑ έχει στείλει ενημερωτικά για να δουν οι συνταξιούχοι αν έχουν προσωπική διαφορά  που θα περικοπεί ή θα διασωθεί το 2019, το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα.

 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ως απάντηση του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ:

 

1.δεν πρόκειται πριν το Δεκέμβριο να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τον ελληνικό προϋπολογισμό και ως εκ τούτου για τις συντάξεις.

2.η απόφαση είναι αρμοδιότητα του Eurogroup και της Κομισιόν

3.στις τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup, δεν συζητήθηκε καν το ζήτημα

4.το Eurogroup θα εξετάσει το θέμα τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του (σσ: 5 Νοεμβρίου, 19 Νοεμβρίου ή 3 Δεκεμβρίου)

5.προηγουμένως πρέπει οι θεσμοί να έχουν καταθέσει την έκθεσή τους στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης για να διαπιστωθεί το αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αν πετυχαίνει τους στόχους που έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς όπως επίσης και τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει.

6.Έως τα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει και η Κομισιόν να αποφασίσει αν και κατά πόσο το ελληνικό σχέδιο Προϋπολογισμού είναι συμβατό με τα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ. Εκεί θα έχει αποτυπωθεί και η επίπτωση της εφαρμογής ή μη του μέτρου των συντάξεων.

 
Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν «εικασίες» τις διαρροές περί συμφωνίας της Άγκελα Μέρκελ να μην κοπούν οι συντάξεις.

 Σε κάθε περίπτωση όμως, ενώ κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα επιμένουν ακόμη ότι δεν αποτελεί «δέσμευση» και «δεν ζητάμε την έγκριση αλλά την συναίνεση» των ευρωπαίων πιστωτών, εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης  επιβεβαιώνει -σε γραπτή του απάντηση εχθές προς τη Deutsche Welle- ότι η Αθήνα έχει δεσμευτεί να κόψει τις συντάξεις, επισημαίνοντας ότι:

1."στο πλαίσιο του προγράμματός και της ολοκλήρωσής του η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση και εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής πορείας που έχει χαραχθεί υπό του προγράμματος του ΕΜΣ".

2." η εφαρμογή αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο ιδίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη".

 Όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες πριν τις τοπικές εκλογές στην Βαυαρία (14 Οκτωβρίου) όπου φαίνεται ότι τα περί μυστικής συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Άγκελα Μέρκελ για τις συντάξεις προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό, αλλά και λίγες μέρες μετά την δήλωση του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι  "δημοσιονομικό" και όχι "διαρθρωτικό", όπως επιμένει να το θεωρεί το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Αλκιβιάδης

Το κράτος για να μπορέσει να μειώσει φόρους και εισφορές επιχειρηματιών-επαγγελματιών, πρέπει να μειώσει τις συντάξεις, ώστε να έχει χρήματα να πληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Άμυαλο τρόλ

Δηλαδή αυτό σκεφτόταν ο Τσίπρας οταν χαντάκωσε με τον Κατρούγκαλο τις συντάξεις?

Πανος

Οι τριτοκοσμικοί του Τσίπρα διέλυσαν την οικονομία, οι επενδύσεις έχουν πλεον αρνητικό πρόσημο (-0,3%), οταν στην Κύπρο αποτελούν το 10% του ΑΕΠ. Χωρίς επενδύσεις το οποιοδήποτε περίσσευμα αποτελεί προϊόν υπερφορολόγησης, που τελικά οδηγεί την οικονομία σε τέλμα και υπανάπτυξη. Άρα, πως να μοιράσεις παραπάνω ψωμί οταν δεν μεγαλώνεις το διαθέσιμο καρβέλι, πόσο ακόμη θα αφήνουμε τους τριτοκοσμικούς να παίρνουν την μπουκιά απο τον έναν και να την δίνουν στον άλλον? Η συνταξιούχοι πλήρωσαν εισφορές, τα λεφτά όμως τους τα έφαγε το κράτος.

Λούλης

Τις εισφορές τους, τις έτρωγαν οι τότε συνταξιούχοι! Εκτός κι αν οι τότε συνταξιούχοι πληρώνονταν από τα βουνά. Αναδιανεμητικό είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα λέμε.

Αδίστακτοι και ανίκανοι

Περιμένετε να δείτε τί παγωτό θα φάνε οι ροζαλίες από τους συνταξιούχους ! Οπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, στις εκλογές θα πάρουν τα παπ@ρια τους με αυτό το παιχνίδι που παίζουν σε βάρος τους .....

θυμηθείτε το !

Υπάρχει τόση οργή στους συνταξιούχους, που ούτε ΜΙΑ ψήφος τους δεν θα πάει στους ανθέλληνες και τους εθνομηδενιστές ! Ούτε η μάνα τους δεν θα τους ψηφίσει !!!!!!!!!!!

Οτι και να κάνετε πλέον !

Θα φάτε τέτοια ....βούρτσα από τους συνταξιούχους στις εκλογές, που θα είναι όλη δική σας εθνομηδενιστές του κερατά !

Aμπεμπελελέκoυα

Tο γελoίο με τους δεξιούς (και τους αριστερoύς για το αvτίθετο) είναι ότι ενώ εivαι έvθερμοι υποστnρικτές της αυστnρής τήρnσης των μνημoviων (λέμε ΝΑΙ) θεωρoύν ότι αυτά τα μέτρα τα παίρvει ο ΣΥPIZA επειδή έxει κάπoιο βίτσιο να xάvει ψnφoφόρoυς. Ακόμη πιο αστεio εivαι ότι voμiζoυν ότι αν ήταν ο Koύλns αυτά τα μέτρα δεν θα τα έπαιρvε. Πρόβατα. Αριστερά και δεξιά.

&^&

τι λες μωρή κουδουνίστρα

Κωστής

Προτεραιοτητα είναι οι νέοι, και όχι η αμαρτωλή γενιά του πολυτεχνείου ,που έκαναν θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας το ρουσφέτι, τον αριστερό λαϊκισμό, το ψέμα και την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ !!!

XZX

Η ΦΩΦΗ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ, ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13 % ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ

φωτης πραμαντα

ενα μικρο σχολιο για θεσπιση εθνικου νομισματος η ευρω.. σιγουρα δεν ειναι ασπρο-μαυρο. σε μερικους ευρωκαβλους πληροφορω οτι βορεια του ραγιαδισταν ειναι μια χωρα που τη λενε Βουλγαρια με εθνικο νομισμα τη λεβα....εχει κλειδωσει ισοτιμια με το δολαριο και κατ επεκταση με το ευρω .. ξερετε που κυμαινεται η ισοτιμια?απο γεναρη του 2016 μεχρι αυγουστο του 2018 , με καποιες μικρες διακυμανσεις για την αρχικη περιοδο ειναι ενα ευρω απο 1,930-1,990 λεβα .. οποτε τι???αλλα ξεχασα οι ξερολες ελληναρες ειναι γνωστες επι παντος επιστητου.υπαρχουν συν και πλην , η ουσια ειναι ποια ειναι πλειονοτητα? οπου ναναι θα εχουμε την νεκροψια του κουφαριου που λεγεται ραγιαδισταν , τοτε ισως μαθουμε ολοι, ποια ειναι η αληθεια

Peter

Η αξία του εθνικού νομίσματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την δυναμική της οικονομίας μιας χώρας . Τα παραδείγματα είναι συντριπτικά . Η Βρετανία , ΗΠΑ , Ιαπωνία , Ρωσία έχουν εθνικό νόμισμα , αλλά και η Βενεζουέλα , Τουρκία , Αργεντινή , κ.λ.π. επίσης . Δυστυχώς η δυναμική μιας χώρας και η οικονομία της θεμελιώνονται όχι με παρακάλια αλλά με ρεαλισμό σχέδιο και εφαρμογή αυστηρού προγράμματος . Αυτό το φαίνεται και από την προκοπή του κάθε νοικοκυριού . Όποιος στο σπίτι του έκανε μετρημένα βήματα δανειζόταν πολύ πιο εύκολα από φίλους , συγγενείς γιατί ήξεραν ότι θα τα έπαιρναν πίσω . Ποιος από εμάς θα δάνειζε σε τεμπέλη , χαρτοπαίκτη, σπάταλο , αφερέγγυο , συγγενή μας, φίλο μας ; Κάνε την αναγωγή στα δύο παραδείγματα με χώρες ( τυχαία λέω Νορβηγία και Ελλάδα ) και θα καταλάβεις γιατί δεν θα σηκώσουμε κεφάλι αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία .

kyriakos

Βρωμογεροι που κρέμονται από τα αριδια της μερκελ και τις ζαρτιέρες της τσακαλωτας.

Λούλης

Όμορφα το ξεκίνησες, μετά το χάλασες.

...όπανο !

Η μαμά σου είχε άντρα ;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syntaksiouxoi01-mesa

Για «ασύλληπτο νούμερο» κάνει λόγο ο Γιάννης Βρούτσης «Έκρυβαν συνειδητά την αλήθεια, παραπλανούσαν αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και την αγωνία χιλιάδων εκατοντάδων συνταξιούχων» τονίζει ο υπ. Εργασίας - Δείτε πίνακα με τα στοιχεία

1
akinita_ar

Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ενδεχομένως ο ΕΝΦΙΑ να είναι και άλλο μειωμένος το 2020 γιατί υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης - Τον Μάιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διεύρυνση των αντικειμενικών αξιών

1