Στο μείον 0,5% «έκλεισε» η τιμή του χρυσού

Στο μείον 0,5% «έκλεισε» η τιμή του χρυσού

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,5% ή 6 δολ. στα 1.199,10 δολ. ανά ουγγιά

gold_wen
Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, χάνοντας το ψυχολογικό όριο των 1.200 δολ., με το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στις σημερινές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).

Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια -στην τρίτη αύξηση για φέτος- με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό μια τέτοια κίνηση.

Καθώς η αύξηση των επιτοκίων έχει ήδη προεξοφληθεί από την αγορά, οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, καθώς οι προοπτικές για το 2019 είναι λιγότερο ξεκάθαρες.

Οι προσδοκίες της αγοράς για μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο -που θα είναι η τέταρτη για το 2018- διαμορφώνονται σήμερα σε πάνω από 80%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησαν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς ενίσχυσαν τις προσδοκίες για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Αύγουστο του 2018, καταγράφοντας αύξηση μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,5%, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 629.000 κατοικιών, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των πωλήσεων κατά 0,5% στις 630.000 κατοικίες.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,5% ή 6 δολ. στα 1.199,10 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,176 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 94,2 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης