Ιταλική εφημερίδα: H Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια, οι έλεγχοι συνεχίζονται

elladasss

Yπογραμμίζει ότι ο κύριος στόχος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, δανειζόμενη με αυτονομία από τις αγορές

«Η Ελλάδα βγαίνει αύριο από τα μνημόνια λιτότητας, μετά από οκτώ χρόνια ιδιαίτερα σκληρής δοκιμασίας», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα ll Manifesto.

H εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι «οι πιστωτές θα κάνουν μια σειρά από ελέγχους κάθε τρεις μήνες, σχετικά με την εφαρμογή της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνηση και η χώρα επανακτούν αυτονομία σε ότι αφορά την καθημερινή, όσο και μακροπρόθεσμη διαχείριση της δημόσιας οικονομίας».

H Il Manifesto υπογραμμίζει ότι ο κύριος στόχος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, δανειζόμενη με αυτονομία από τις αγορές. «Κάτι που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, με τις πρόσφατες "πειραματικές εξόδους" στις αγορές», τονίζεται.

Στο άρθρο γίνεται σαφής αναφορά στο ότι η υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια έφερε τεράστια προβλήματα, όπως αύξηση στη χρήση ψυχοφαρμάκων, αυτοκτονίες και μετανάστευση των νέων. Η Il Manifesto, όμως, καταγράφει ότι έστω και αν το δημόσιο χρέος αγγίζει το 180% του ΑΕΠ, η ανεργία παρουσιάζει βαθμιαία αλλά σταθερή μείωση, και έχει κατέβει στο 19,5%.

«Το στοίχημα για τη χώρα είναι να αυξηθούν οι επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων», εκτιμά η ιταλική αριστερή εφημερίδα, η οποία συμβουλεύει τους γερμανούς αναλυτές, να προχωρήσουν σε μια πιο θαρραλέα αυτοκριτική, για τη στάση που κράτησε το Βερολίνο κατά την ελληνική κρίση».

Η Il Manifesto, τέλος, υπογραμμίζει ότι «η Αθήνα πιστεύει πως θα μπορέσει να ευνοηθεί και από το νέο κλίμα που δημιουργείται στην Ευρώπη, με μεγαλύτερη ανάγκη συνεργασίας στο μεταναστευτικό, και περιορισμό των εντάσεων που καλλιεργούν οι ακραίοι νεοφιλελευθεριστές, οι οποίοι πρεσβευουν την απόλυτη εξουσία των αγορών».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

zz

Ιταλική εφημερίδα: H Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια, ΤΑ ΠΗΔΉΜΑΤΑ συνεχίζονται ,===άγνωστο εως πότε .

Δεν άλλαξαν πολλά ακόμα

Μπράβο Αλέξη, αν δεν ήταν λαμόγια οι νεοέλληνες, οι δήθεν ευπατρίδες, οι νεομακεδόνες, θα μπορούσαμε και περισσότερα! Υποχρεωτικά pos στα ταξί, αυστηρότεροι και συχνότεροι έλεγχοι στα κέντρα εστίασης και ψυχαγωγίας, στους ξεναγούς-κοράκια σε Ακρόπολη, Ολυμπία, Δήλο κ.λπ. στα ιδιαίτερα μαθήματα, στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα.

Τον καστανά, το λούστρο, τον κουλουρτζή, τον ταβερνιάρη ...

Το λαικατζη με τις μελιτζάνες στην αγροτική οδό, τον άστεγο που πουλάει τσατσάρες, το κοριτσάκι με τα σπίρτα, τον κουλουρτζή στην Ομόνοια ... ΑΥΤΟΥΣ να κυνηγήσει η ΕΦΟΡΙΑ !!! Εκεί είναι τα ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, η μεγάλη φοροδιαφυγή .. που θα έλεγε και ο Στουρνάρας !! Ξεπατώστε τους λούστρους, για να σωθούν οι Χριστοφοράκοι !!! PS: τα ΛΑΜΟΓΙΑ ξέφυγαν και θα πέσει άγριο φατούρο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)