Στο ΤΧΣ οι δύο υποψήφιοι CEO για την Εθνική Τράπεζα

ethnikitrapeza

Θα συνεδριάσουν Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο για την ανάδειξη του νέου CEO της Εθνικής – Οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν πριν τις 26 Ιουλίου 

Συνεδριάζει σήμερα το ΤΧΣ προκειμένου να εξετάσει τη διαδικασία επιλογής και τις υποψηφιότητες για την ανάδειξη του νέου CEO της Εθνικής Τράπεζας.

Το μεσημέρι αναμένεται η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα ακολουθήσει το Γενικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και αρμόδιο να λάβει αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ έχει ζητήσει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση για το πρόσωπο που θα επιλεγεί. Στο πλαίσιο αυτό πηγές δεν απέκλειαν να υπάρξουν εξελίξεις ως το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε συνεδριάσει η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Εθνικής Τράπεζας η οποία έχει καταλήξει σε δύο υποψηφίους, όπου ο ένας αποτελεί εσωτερική λύση ενώ ο άλλος αποτελεί εξωτερική λύση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πριν τη ΓΣ των μετόχων, στις 26 Ιουλίου. Και αυτό καθώς ουδείς θέλει παράταση της εκκρεμότητας μιας και η τράπεζα καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα σειρά προκλήσεων. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει το Σεπτέμβριο να υποβάλει στον SSM τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελεί και κύριο άξονα για το στρατηγικό πλάνο της τράπεζας για την επόμενη τριετία.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

euroworking

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα αισιόδοξα μηνύματα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μπορέσει να πάρει στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας το τελικό «πράσινο φως», ώστε να καταθέσει στη Βουλή προϋπολογισμό χωρίς κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και με εφαρμογή των εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης

1dbcd12c278801918b752a1ee9961ad1_XL

O Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς απευθυνόμενος στους επιτυχόντες του Project Future, επισήμανε ότι, όσο βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον, τόσο θα ενισχύονται οι προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας