Στο ΤΧΣ οι δύο υποψήφιοι CEO για την Εθνική Τράπεζα

ethnikitrapeza

Θα συνεδριάσουν Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο για την ανάδειξη του νέου CEO της Εθνικής – Οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν πριν τις 26 Ιουλίου 

Συνεδριάζει σήμερα το ΤΧΣ προκειμένου να εξετάσει τη διαδικασία επιλογής και τις υποψηφιότητες για την ανάδειξη του νέου CEO της Εθνικής Τράπεζας.

Το μεσημέρι αναμένεται η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα ακολουθήσει το Γενικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και αρμόδιο να λάβει αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ έχει ζητήσει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση για το πρόσωπο που θα επιλεγεί. Στο πλαίσιο αυτό πηγές δεν απέκλειαν να υπάρξουν εξελίξεις ως το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε συνεδριάσει η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Εθνικής Τράπεζας η οποία έχει καταλήξει σε δύο υποψηφίους, όπου ο ένας αποτελεί εσωτερική λύση ενώ ο άλλος αποτελεί εξωτερική λύση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πριν τη ΓΣ των μετόχων, στις 26 Ιουλίου. Και αυτό καθώς ουδείς θέλει παράταση της εκκρεμότητας μιας και η τράπεζα καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα σειρά προκλήσεων. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει το Σεπτέμβριο να υποβάλει στον SSM τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελεί και κύριο άξονα για το στρατηγικό πλάνο της τράπεζας για την επόμενη τριετία.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ttf4_XL

Κάτω από το πλαφόν των υποψήφιων επενδυτών που ήταν περίπου 600 άτομα, από τα περίπου 1.250 κλείνει η εθελουσία -εξπρές για τις μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων που δήλωσαν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τις μονάδες, να φτάνει τους 275.

yy4_XL

«Πράσινο φως» σε νέες δανειοδοτήσεις που θα υπερβούν τα 800 εκατ. ευρώ δίνει η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για τέσσερα μεγάλα επιχειρηματικά project σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας όπως είναι οι υποδομές-τουρισμός και η ενέργεια.