Απώλειες για το πετρέλαιο μετά τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ

ol25

Το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTΙ) διαμορφώνεται στα 68,08 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 0,7%

Απώλειες κατέγραψε ο μαύρος χρυσός στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής θα οδηγήσει σε μη ισορροπημένη πορεία την αγορά πετρελαίου.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 του Brent να υποχωρήσει άνω του 1% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 74,6 δολαρίων το βαρέλι.

Ηπιότερες πιέσεις δέχθηκε το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 για το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTΙ), με την πτώση του να διαμορφώνεται στο 0,7% και τα 68,08 δολάρια το βαρέλι.

«Η εκτίμηση ότι ο ΟΠΕΚ θα παράγει περισσότερο πετρέλαιο, ενώ αντίθετα η αμερικανική παραγωγή θα παραμείνει σφιχτή, λόγω προβλημάτων σε κάποιους αγωγούς θα διατηρήσουν την αγορά σε επαγρύπνηση», εκτίμησε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι και η ισχυρή πτώση στη Wall Street επηρέασε τις επενδυτικές διαθέσεις στην αγορά πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του τουλάχιστον κατά ένα εκατ. βαρέλια μαύρου χρυσού.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

egnatia_ar

Αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφεί σύμβαση με την Άκτωρ για την κατασκευή 42 σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, σχεδιασμός που προωθεί από διετίας το ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα η Εγνατία εισπράττει διόδια από συνολικά 13 σταθμούς διοδίων, πράγμα που σημαίνει ότι στο τέλος του σχεδιασμού θα λειτουργούν 55.

times_kaysimon

Αναζητάτε πρατήριο καυσίμων; Αναζητάτε τα οικονομικότερα καύσιμα; Οπου και να βρίσκεστε δείτε τα πρατήρια καυσίμων που υπάρχουν γύρω σας, τις τιμές των καυσίμων που πουλάνε και πλοηγηθείτε σε αυτά εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ…