Απώλειες για το πετρέλαιο μετά τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ

ol25

Το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTΙ) διαμορφώνεται στα 68,08 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 0,7%

Απώλειες κατέγραψε ο μαύρος χρυσός στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής θα οδηγήσει σε μη ισορροπημένη πορεία την αγορά πετρελαίου.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 του Brent να υποχωρήσει άνω του 1% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 74,6 δολαρίων το βαρέλι.

Ηπιότερες πιέσεις δέχθηκε το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 για το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTΙ), με την πτώση του να διαμορφώνεται στο 0,7% και τα 68,08 δολάρια το βαρέλι.

«Η εκτίμηση ότι ο ΟΠΕΚ θα παράγει περισσότερο πετρέλαιο, ενώ αντίθετα η αμερικανική παραγωγή θα παραμείνει σφιχτή, λόγω προβλημάτων σε κάποιους αγωγούς θα διατηρήσουν την αγορά σε επαγρύπνηση», εκτίμησε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι και η ισχυρή πτώση στη Wall Street επηρέασε τις επενδυτικές διαθέσεις στην αγορά πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του τουλάχιστον κατά ένα εκατ. βαρέλια μαύρου χρυσού.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

glez-them1

«Αν τα κεφάλαια (σ.σ. για το όχημα ειδικού σκοπού) που θα χρειάζονται θα είναι πολλά τότε από κάπου πρέπει να βρεθούν και ένας από τους τρόπους είναι το κούρεμα καταθέσεων» δήλωσε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πειραιά

2
jgujbhw

Η ελληνική αγορά δέχεται καθημερινά ένα σοκ με πτώση 4-5% στις Τράπεζες και παράλληλη κατάρρευση των μη τραπεζικών μετοχών - Η αγορά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σημείωνε απώλειες 1,33% και μέσα σε μισή ώρα, οι απώλειες «άγγιξαν» το 2,33%

48
Greece-Protest

Την Έκθεση που δημοσιεύει σήμερα στις Βρυξέλλες το Transnational Institute (TNI), ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο με έδρα την Ολλανδία - Το 2017 το 38,9% των αγροτών κινδύνευε από τη φτώχεια, η ανεργία στην ύπαιθρο αυξήθηκε, από 7% το 2008, σε 25% το 2013, ενώ το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 23,5% κατά τα έτη κρίσης, δηλαδή, από το 2008 έως το 2013

1