«Μισή» η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν όψει του Eurogroup –  Με κέρδη 0,89% το κλείσιμο

Stock

Aνησυχία λόγω Ιταλίας - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 772,89 μονάδες

«Μισή» η άνοδος στην Αθήνα καθώς η αγορά περιόρισε τα κέρδη στο 0,91% λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup και περισσότερο ήταν μια συνεδρίαση γιa trading, και όχι ένα ορόσημο μιας νέας περιόδου. Η προεξόφληση δεν ήταν ιδιαίτερα δυναμική καθώς ορισμένοι μιλούν για αυστηρή εποπτεία με το μεταμνημονιακό καθεστώς ενω οι περικοπές παραμένουν και πιέζουν την πολιτική κατάσταση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 772,89 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,89%. Η αγορά απο το μεσημέρι και μετά ξεκίνησε την άνοδο – είχαν προηγηθεί ρευστοποιήσεις λόγω και της πτώσης σε Ιταλία- και τελικά έφθασε σε κέρδη έως και 1,83% .

Η πτώση της αγοράς, μια ημέρα η οποία η Ελλάδα αναμένει τα μέτρα για το χρέος είναι ένα κακό σημάδι καθώς κάθε φορά που πέφτει η Ιταλία, η Ελλάδα πλήττεται απο ρευστοποιήσεις.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε στα 1,96 ευρώ με άνοδο 2,51%. Με κέρδη 2,58% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2858 ευρώ. Κέρδη 3,76% για την Eurobank στα 0,965 ευρώ. Άνοδος 4,45 για την μετοχή της Lamda στα 6,4 ευρώ. Ράλι 5,11% για την Βιοχάλκο στα 3,395 ευρώ για δέυτερη συνεχή ημέρα. Άνοδος 0,86% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,04 ευρώ. Οριακή η άνοδος σε Μυτιληναίο στα 8,70 ευρώ. Κέρδη 0,98% σε ΔΕΗ στα 2,07 ευρώ. Με πτώση 8,09% η μετοχή της Ελλάκτωρ καθώς μέχρι σήμερα οι μετοχές μετρούσαν για την Γενική συνέλευση. Η αξία των συναλλαγών στα 53,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos-ne2

Χαρακτηρίζει υπερβολικά υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που ο ίδιος συμφώνησε! - «Πρώτη στρατηγική είναι να υπάρχει το μαξιλάρι ρευστότητας, το χρέος είναι εξασφαλισμένο για τα επόμενα 2 χρόνια λόγω του μαξιλαριού» λέει ο υπ. Οικονομικών - ΝΔ: Ευχαριστούμε για την αυτονόητη πρόβλεψη

8
zaf_ar

O Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΛΠΕ Ε&Π Υδρογονανθράκων Β.Δ. Πελοπόννησος Α.Ε.» κ. Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, επισήμανε τα οφέλη στη διάρκεια των εργασιών του “ΟlympiaForum - 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου” που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

xoul-atsak

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τουλάχιστον δύο εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν πάρει τις αναλογούσες προβλέψεις, ενώ και η πίεση των εποπτικών αρχών για την διευθέτησή τους είναι πλέον ασφυκτική

1
fitch_ratings_main

"Ο Fitch πιστεύει ότι μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα οδηγούσε σε αληθινή αναταραχή τις οικονομικές και εμπορικές προοπτικές του ΗΒ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του