Χουλιαράκης: Μαξιλάρι 18 δισ. ευρώ θα επαρκεί για δύο χρόνια

xouliarakis

Η Ελλάδα είναι καλυμμένη έναντι της αστάθειας στις αγορές είπε ο κ. Χουλιαράκης – Λάθος να μην υπάρχει συνετή δημοσιονομική πολιτική στη μεταμνημονιακή περίοδο 

Η Ελλάδα είναι καλυμμένη έναντι της αστάθειας στις αγορές με ένα μαξιλάρι διαθεσίμων (cash buffer) το οποίο «υπολογίζεται σε 17-18 δισ. ευρώ» και μπορεί να λειτουργεί ως εγγύηση ακόμη και για 2 χρόνια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης το πρωί της Πέμπτης στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Ο κ. Χουλιαράκης προειδοποίησε ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να μην είναι συνετή η δημοσιονομική πολιτική κατά την μεταμνημονιακή περίοδο και ενόψει των εκλογών, απαντώντας σε ερώτημα που ετέθη στο πάνελ στο οποίο συμμετείχε.

«Έχουμε νομίζω όλοι μάθει το μάθημα των τελευταίων 10 ετών» σχολίασε, προσθέτοντας ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον το κόστος των υπαναχωρήσεων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι απομένει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί ακόμη περισσότερο και να επεκτείνει την επενδυτική της βάση.

Για τις επόμενες ημέρες τόνισε ότι η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων θα ολοκληρώσει με επιτυχία την 4η αξιολόγηση.

Οι άλλες δύο παράμετροι κατά τον ίδιο για την πορεία στις αγορές είναι η δημοσιονομική σταθερότητα αλλά και η «σημαντική ελάφρυνση χρέους». Το τελευταίο αυτό στοιχείο περιλαμβάνει παραμέτρους που αναμένεται να προσδιοριστούν όπως εξήγησε.

Μιλώντας, τέλος, για τη δυνατότητα της πλήρους επανόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές είπε ότι έγιναν τρεις επιτυχημένες απόπειρες και ότι αν δεν υπήρχαν οι αναταράξεις στην Ιταλία θα «ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αγανακτισμένος πολίτης

Αλήτες Συριζαίοι που πανηγυρίζετε, αυτά τα 18 ΔΙΣ ευρώ είναι η στυγνή φοροεπιδρομή που επιβάλατε στους πολίτες! Θα τα πούμε στις κάλπες!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.