Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

itl_oml_09

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας που δεσμεύθηκε να διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη

Σημαντική μείωση κατέγραψε σήμερα το κόστος δανεισμού της Ιταλίας αφού ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το ευρώ και σχεδιάζει να μειώσει τα επίπεδα χρέους.

Στην πρώτη συνέντευξή του από την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από μία εβδομάδα, ο Τρία δήλωσε χθες στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι η κυβέρνηση συνεργασίας είναι δεσμευμένη στην παραμονή στην ευρωζώνη και θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης στο 1,16%. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων μειώθηκε κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,88% - περιορίζοντας τη διαφορά έναντι των αποδόσεων των γερμανικών Bund στις 240 μονάδες βάσης από τις 268 αργά την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rice

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα πρόωρα το δάνειο του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με άλλους επίσημους πιστωτές, εάν χρειάζεται

creative-greece

Θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις και φορείς από το χώρο της βιομηχανίας, του τουρισμού και της ναυτιλία διακρίσεις για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας