Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

itl_oml_09

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας που δεσμεύθηκε να διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη

Σημαντική μείωση κατέγραψε σήμερα το κόστος δανεισμού της Ιταλίας αφού ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το ευρώ και σχεδιάζει να μειώσει τα επίπεδα χρέους.

Στην πρώτη συνέντευξή του από την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από μία εβδομάδα, ο Τρία δήλωσε χθες στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι η κυβέρνηση συνεργασίας είναι δεσμευμένη στην παραμονή στην ευρωζώνη και θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης στο 1,16%. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων μειώθηκε κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,88% - περιορίζοντας τη διαφορά έναντι των αποδόσεων των γερμανικών Bund στις 240 μονάδες βάσης από τις 268 αργά την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση