Πόσο θα είναι το επίδομα στέγασης

Πόσο θα είναι το επίδομα στέγασης

Το ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για να δικαιούται κάποιος την επιδότηση τέθηκε στα 24.000 ευρώ

epidoma-stegasis

Με επίδομα στέγασης που θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα θα επιδοτηθούν περίπου 500.000 νοικοκυριά από την 1η Ιανουαρίου 2019 για να καλύπτουν μέρος είτε του ενοικίου είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου.

Από το επίδομα εξαιρούνται όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη. Το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο για μονοπρόσωπο νοικοκυριό κλείδωσε στις 8.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Το ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για να δικαιούται κάποιος την επιδότηση τέθηκε στις 24.000 ευρώ. Το κατώφλι του μηνιαίου επιδόματος για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι στα 70 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος, ενώ το ανώτατο πλαφόν της ενίσχυσης έκλεισε στα 210 ευρώ.

Κλείσιμο

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια.

Συνεπώς για ζευγάρι χωρίς παιδιά ή για μια μονογονεική οικογένεια με ένα προστατευόμενο παιδί (ανήλικο ή σπουδαστή έως 24 ετών) το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ και το επίδομα στα 105 ευρώ το μήνα.

Για ζευγάρι με ένα παιδί ή μονογονεική οικογένεια με δυο παιδιά, το όριο διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και το  επίδομα στα 140 ευρώ το μήνα.


Δείτε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης