Πόσο θα είναι το επίδομα στέγασης

epidoma-stegasis

Το ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για να δικαιούται κάποιος την επιδότηση τέθηκε στα 24.000 ευρώ

Με επίδομα στέγασης που θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα θα επιδοτηθούν περίπου 500.000 νοικοκυριά από την 1η Ιανουαρίου 2019 για να καλύπτουν μέρος είτε του ενοικίου είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου.

Από το επίδομα εξαιρούνται όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη. Το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο για μονοπρόσωπο νοικοκυριό κλείδωσε στις 8.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Το ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για να δικαιούται κάποιος την επιδότηση τέθηκε στις 24.000 ευρώ. Το κατώφλι του μηνιαίου επιδόματος για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι στα 70 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος, ενώ το ανώτατο πλαφόν της ενίσχυσης έκλεισε στα 210 ευρώ.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια.

Συνεπώς για ζευγάρι χωρίς παιδιά ή για μια μονογονεική οικογένεια με ένα προστατευόμενο παιδί (ανήλικο ή σπουδαστή έως 24 ετών) το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ και το επίδομα στα 105 ευρώ το μήνα.

Για ζευγάρι με ένα παιδί ή μονογονεική οικογένεια με δυο παιδιά, το όριο διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και το  επίδομα στα 140 ευρώ το μήνα.


Δείτε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ


ΣΧΟΛΙΑ (5)

Γιατί;

Εμείς που με κόπο ψυχής (κάνοντας το σ..... παξιμάδι) ξεχρεώσαμε πάλι κορόιδα είμαστε!! Γιατί δεν είχε για εμάς επίδομα στέγασης; Βέβαια και να είχε για λίγο θα το έχανα πάλι, όπως έχανα το επίδομα ενοικίου (όταν είχε για λίγα ευρώ), στο ίδιο έργο θεατές οι δηλώνω τα πάντα και για λίγα ευρώ "μεγιστάνες". Ειδικά η κυβέρνηση Σύριζανελ φροντίζουν τους "πελάτες" τους....

Μ.Γ

"Από το επίδομα εξαιρούνται όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη" ΛΟΓΙΚΟ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ 460euro ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΡΓΗ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΑ 100 ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 360 ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.

George

Ας βγει από το νόμο Κατσέλη για να παίρνει τα επιδόματα. Όλα μαζί δεν γίνονται. Εξάλλου είναι ήδη προνομιούχος αν δίνει μόνο 100 ευρώ για στέγαση.

Μ.Γ

ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ( ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ) ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

άντε πάλι...

μια απο τα ιδια, βγάζεις λεφτά... είσια κορόιδο και τα δηλώνεις? δεν δικαιούσαι τίποτα... Τα βγάζεις μαύρα και δε δηλώνεις μία, πάρε να έχεις, επιδομα αλληλεγγύης, επίδομα ΔΕΗ, κάρτα σίτισης, κάρτα για λεωφορεία, επίδομα ενοικίου, επιδομα, επίδομα, επίδομα ... και μετά περιμένουμε να πάει μπροστά ο τόπος, ανάπτυξη και διάφορα άλλα τέτοια ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2448397

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που να δικαιολογεί μέτρα, όπως αναστολή της μείωσης των συντάξεων

main_ypoik

Με δέκα ημέρες καθυστέρηση και μετά τις αντιδράσεις για την αποκάλυψη από το «Πρώτο ΘΕΜΑ» δίνει απάντηση το υπουργείο Οικονομικών - Ομολογούν τα λάθη για τα 10.119 ακίνητα που δίνουν στο Υπερταμείο, αλλά λένε πως «διορθώνονται»

5
main_axtsioglou

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον επανακαθορισμό των προθεσμιών, αναφορικά με την εκκίνηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για το 2018 - Στην τροπολογία δεν προβλέπεται η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους

6
tsakalotos-0

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του και τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, αλλά απάντηση για τις συντάξεις δεν έλαβε - Οι δανειστές ζητάνε χρόνο και «στριμώχνουν» την κυβέρνηση - Για μετά το Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου παραπέμπονται οι εξελίξεις, καθώς τα ελληνικά στοιχεία δεν κρίθηκαν επαρκή

3
ypoik

Το success story της Λευκωσίας - «Ψήφο εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία» χαρακτήρισε την έξοδο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας -  Για επιστροφή από τα «σκουπίδια» μιλά ο  διεθνής Τύπος -  H σύγκριση με την Ελλάδα

5