Χωρίς επιλογή για άτοκες δόσεις η πληρωμή φόρων με κάρτες στο Taxis

taxis-karta-new

Τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να επωφεληθούν από τα προγράμματα εξόφλησης των φόρων με άτοκες δόσεις που προσφέρουν οι τράπεζες

Τη δυνατότητα πληρωμής των φόρων τους και μέσω τραπεζικής κάρτας προσφέρει πλέον το Taxisnet. Η σχετική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε και είναι διαθέσιμη στους φορολογούμενους, μεταβαίνοντας στην προσωπική σελίδα τους στον ιστότοπο www.aade.gr και εφόσον συνδεθούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής που εμφανίζονται στην οθόνη της προσωποποιημένης πληροφόρησης:

«Για κάθε γραμμή Ανοιχτής Οφειλής όπως εμφανίζεται στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τα στοιχεία Δόσεων πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα. Σε περίπτωση πληρωμής με έκπτωση απαιτείται η εξόφληση του συνολικού ποσού της οφειλής μέχρι την ημερομηνία ισχύος της έκπτωσης (τα ποσά εμφανίζονται χωρίς τη μείωση λόγω έκπτωσης). Για να εμφανίσετε την ταυτότητα οφειλής και στη συνέχεια να εκτυπώσετε το Σημείωμα για Πληρωμή πατήστε το κουμπί «Ταυτότητα Οφειλής».

Μπορείτε να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες πληρωμών. Για να πληρώσετε μέρος της οφειλής, εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε να πληρώσετε στο σχετικό πεδίο της στήλης Ποσό για πληρωμή με κάρτα, αφού πρώτα επιλέξετε την οφειλή, πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα.

Για να εξοφλήσετε την οφειλή επιλέγετε το πλήκτρο (push button)«Eξόφληση». Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα.

Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία οφειλές. Μετά το τέλος των επιλογών σας πατώντας το πλήκτρο Έλεγχος και Πληρωμή οδηγείστε στην επόμενη οθόνη Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης-Πληρωμή.

Αφού εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας πληρωμών και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής πραγματοποιείται άμεσα η πίστωση των οφειλών σας».

Ωστόσο στην τελική οθόνη της πληρωμής των οφειλών μέσω της ΔΙΑΣ, δεν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή για τον αριθμό άτοκων δόσεων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να επωφεληθούν από τα προγράμματα εξόφλησης των φόρων με άτοκες δόσεις που προσφέρουν οι τράπεζες, θα πρέπει να ακολουθήσουν την παλαιά μέθοδο και να πληρώσουν μέσω του e-banking της τράπεζάς τους, συμπληρώνοντας την ταυτότητα πληρωμής.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γαιδούρι

Για ποια έκπτωση μιλάτε; Θυμάμαι ότι παλαιότερα ίσχυε αυτό. Οπότε τότε πηγαίναμε στο e-banking της τράπεζας, πληρώναμε με 9-12 άτοκες δόσεις, η Τράπεζα πλήρωνε αμέσως την εφορία, εμείς καρπωνόμαστε την έκπτωση 2% αν θυμάμαι καλά, αλλά πληρώναμε σε μηναίες άτοκες δόσεις την τράπεζα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο