Μειώνεται η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Μειώνεται η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Ξεπέρασε τα 400 δισ. η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς - Το Bitcoin Cash - το οποίο πολλοί αποκαλούν αληθινό διάδοχο του Bitcoin - εκτοξεύτηκε πάνω από 17% στα 1.400 δολάρια

btc
Κατέβασε ταχύτητα η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά και το εντυπωσιακό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Οι τζίροι έχουν μειωθεί, ωστόσο η ανάκαμψη συνεχίζεται έστω και με μειωμένους ρυθμούς προς το παρόν.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεπέρασε σήμερα τα 400 δισ. δολάρια, φτάνοντας έτσι στα μισά από το ιστορικό υψηλό των 800 δισ. όπου και βρέθηκε το χειμώνα.

Το Bitcoin αυτή τη στιγμή φλερτάρει με τα 9.000 δολάρια, ενώ τα περισσότερα altcoins παρουσιάζουν χαμηλή μεταβλητότητα, με εξαίρεση το Bitcoin Cash (το οποίο πολλοί αποκαλούν αληθινό διάδοχο του Bitcoin), και το οποίο εκτοξεύτηκε πάνω από 17% στα 1.400 δολάρια. Ελαφρά υποχώρηση παρατηρείται στις τιμές των κρυπτονομισμάτων Ripple, Cardano Stellar.

Να σημειωθεί ότι, αν και παραμένει υψηλή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, η μεταβλητότητα στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων έχει υποχωρήσει το τρέχον έτος, γεγονός ενθαρρυντικό, καθώς πιθανόν να αποδεικνύει ότι η αγορά αρχίζει να "ωριμάζει".

Μειώνεται η κυριαρχία του Bitcoin

Ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ένα φαινόμενο που πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει. Το Bitcoin χάνει αργά, αλλά σταδιακά, την κυριαρχία του στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Κλείσιμο
Εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στις συναλλαγές και κεφαλαιοποίηση, ωστόσο το ποσοστό αυτό ολοένα και μειώνεται, καθώς έχει πλέον υποχωρήσει στο 37,9%, ενώ μόλις μία εβδομάδα πριν, κατά τη διάρκεια του ράλι, βρισκόταν στο 39%, και πριν λίγους μήνες πάνω από 44%.

Είναι φανερό πως το παιχνίδι έχει στραφέι πλέον σε μεγάλο βαθμό στα altcoins, τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα, τα οποία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι "παρατάνε" το Bitcoin.

Τα altcoins μέχρι τώρα κρατούνται "δέσμια" του Bitcoin, καθώς δεν διαθέτουν άμεση ισοτιμία με fiat currency (συμβατικά δηλαδή νομίσματα όωπς το δολάριο ή το ευρώ) στα εκάστοτε ανταλαλκτήρια. Οι ισοτιμίες τους είναι συνθετικές, δηλαδή "περνάνε" μέσα από την ισοτιμία bitcoin/δολαρίου, γεγονός που σημαίνει φυσικά ότι το Bitcoin είναι... βασιλιάς. Εάν αυτό ανέβει, ανεβαίνουν και αυτά, αν πέσει, πέφτουν κι αυτά... άσχετα πολλές φορές με την ειδησεογραφία γύρω από τα altcoins.

Ωστόσο και καθώς τα ανταλαλκτήρια εισάγουν περισσότερα altcoins στο δυναμικό τους, προσφέροντας άμεση ισοτιμία με δολάρια/ευρώ κλπ, τα κρυπτονομίσματα αυτά ισχυροποιούνται, και, καθώς απευλευθερωμένα πλέον, αυξάνονται οι προοπτικές ανάπτυξης τους αλλά και ταυτόχρονα το μερίδιο τους στη συνολική αγορά.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα άσχημα νέα για το Bitcoin, αλλά περισσότερο ωπς το χρήμα μοιράζεται πιο "δίκαια", δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλα νομίσματα να αποδείξουν την αξία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης