Εφορία: Πρεμιέρα στους e-πλειστηριασμούς με διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά

gavalas

Ξεκινούν από τις 27 Απριλίου για χρέη προς το Δημόσιο - Τιμή εκκίνησης η εμπορική αξία του ακινήτου- Ποια άλλα ακίνητα θα βγουν στο σφυρί

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο.Το πρώτο «κτύπημα» στους πλειστηριασμούς αυτούς αναμένεται την Παρασκευή 27 Απριλίου –δηλαδή πριν από την Πρωτομαγιά- όπως προκύπτει και από την συνάντηση που είχαν χθες ο Διοικητής της ΑΑΔΕ με αντιπροσωπεία της ΛΑΕ.

Μετά την προσωρινή μείωση του αριθμού των πλειστηριασμών το 2017 (λόγω αποχής των συμβολαιογράφων και αναστολής στη διενέργεια πλειστηριασμών για το α΄τετράμηνο του 2018) το ελληνικό δημόσιο ετοιμάζεται να βγάλει μαζικά πλέον στο «σφυρί» κινητά και ακίνητα οφειλετών, για χρέη από 500 ευρώ και άνω. Προστασία από εκποίησεις σε τιμή κάτω της αντικειμενικής δεν υπάρχει, αφού στο τρίτο «κτύπημα» το ακίνητο πωλείται όσο-όσο, εάν βγουν άγονοι οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί. Από την ΑΑΔΕ πάντως καθησυχάζουν ότι προτεραιότητα δίδεται σε ακίνητα μεγαλοφειλετών που δεν αποτελούν κύρια κατοικία.

Για αρχή, έχουν ήδη προγραμματιστεί να βγουν «στο σφυρί» τουλάχιστον 15 ακίνητα, αν και μετά το Πάσχα ο σχετικός κατάλογος ενδέχεται να αυξηθεί και άλλο. Μεταξύ αυτών, δρομολογείται πλειστηριασμός και για ένα μικρό διαμέρισμα του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά στην Αγία Παρασκευή.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς δεν ορίζεται πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική. Μετά την διενέργεια όμως δύο άγονων πλειστηριασμών η τιμή μπορεί να πέσει και κάτω από την εμπορική.


Για το 2018, το επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΑΑΔΕ προβλέπει 17.000 πλειστηριασμούς. Προς το παρόν πάντως, για το διάστημα από 27 Απριλίου έως και 15 Μαϊου προγραμματίζονται να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα όπως:

1. Διαμέρισμα (δώμα) δ΄ορόφου 12 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή με τιμή πρώτης προσφοράς στα 9.000 ευρώ

2. Μεζονέτα 130 τ.μ. Πάρου και Τσακάλωφ στον Δήμο Βάρης με τρία πάρκινγκ και τιμή πρώτης προσφοράς 246.000 ευρώ.

3. Μεζονέτα δ΄ορόφου με πάρκινγκ στην Αγία Παρασκευή, με τιμή πρώτης προσφοράς 187.091 ευρώ.

4. Οικόπεδο στα Καλύβια Αττικής 800 τ.μ. με κτίσματα 480 τ.μ. και τιμή πρώτης προσφοράς 599.000 ευρώ.

5. Οικόπεδο 113,49 τ.μ. στην περιοχή του Ψυρρή με τιμή πρώτης προσφοράς 210.000 ευρώ.

6. Βιομηχανικό κτίριο 5.094 ,60 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 27.453 τ.μ. στο Δήμο Αυλώνας. Τιμή πρώτης προσφοράς 982.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

)

εεε, μπαταχτσήδες ώρα για πληρωμή.!

Νεμεσις

Κανενα σπιτι στα χερια τραπεζιτη ελεγε ο Τσιπραντρεου...ωσπου να παρει την καρεκλα...

Μη τους βγάζετε αυτούς...

...ξεσικώνουμε τα Τούρκα και θα έρθενε..

Γίδι

Οι αριστεροί πλειστηριασμοί είναι οι καλύτεροι. Ειδικά όταν πέφτει και ξύλο.

έτσιιιιι

και να ακούγονται και αντάρτικα κι αγαπημόνικα με Μποφίλιου κι άλλες αριστερές ευαίσθητες καλλιτέχνιδες που δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

petraileo

Η υπερφορολόγηση των καυσίμων και η περιορισμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες για να διατηρηθούν περίπου στα περσινά αρνητικά επίπεδα οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης.

argentini-dnt

Έπειτα από δύο νομισματικές κρίσεις το 2018, οι οποίες μείωσαν κατά 50% την αξία του νομίσματος της χώρας, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ζήτησε ένα πρόγραμμα στήριξης