«Σφιχτή» νομισματική πολιτική προεξοφλεί η Fed

«Σφιχτή» νομισματική πολιτική προεξοφλεί η Fed

Τρεις αυξήσεις επιτοκίων ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Κάπλαν: «Ας μην καθυστερούμε με τις αυξήσεις»

Υπέρ τριών αυξήσεων επιτοκίων τάσσεται ο αξιωματούχος της Fed, Ρόμπερτ Κάπλαν. Εφόσον η Fed αυξήσει σύντομα τα επιτόκια, θα δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να συνεχίσει η οικονομία να αναπτύσσεται, δηλώνει ο ίδιος. 

«Είναι τρεις για φέτος. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε να ξεκινήσουμε», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή «Squawk Box».

Σύμφωνα με τον κ. Κάπλαν, η αγορά εργασίας βρίσκεται κοντά στο επίπεδο της πλήρους απασχόλησης. «Πιστεύουμε ότι το ποσοστό της ανεργίας θα υποχωρήσει κάτω από το 4% κατά τη διάρκεια του 2018».

Να σημειωθεί ότι η ενδεχόμενη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής της Fed θα επηρεάσει θετικά το δολάριο, του οποίου η τιμή κινείται αναλογικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ependisis

Στην ανάπτυξη της Αττικής Ριβιέρας «επενδύουν» οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Grivalia, οι δύο ανάδοχοι για την αξιοποίηση και μακροχρόνια εκμετάλλευση των δύο εκτάσεων στην περιοχή της Βούλας που παραμένουν εγκαταλειμμένες τα τελευταία... πολλά χρόνια.

akinita_ar

Ακόμα και σε περίπτωση παροχής «προσωρινής προστασίας» το Δημόσιο θα μπορεί να επιβάλει όλα τα άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων στην κύρια κατοικία του αιτούντος, αλλά και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων στην υπόλοιπη περιουσία του οφειλέτη