«Σφιχτή» νομισματική πολιτική προεξοφλεί η Fed

«Σφιχτή» νομισματική πολιτική προεξοφλεί η Fed

Τρεις αυξήσεις επιτοκίων ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Κάπλαν: «Ας μην καθυστερούμε με τις αυξήσεις»

Υπέρ τριών αυξήσεων επιτοκίων τάσσεται ο αξιωματούχος της Fed, Ρόμπερτ Κάπλαν. Εφόσον η Fed αυξήσει σύντομα τα επιτόκια, θα δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να συνεχίσει η οικονομία να αναπτύσσεται, δηλώνει ο ίδιος. 

«Είναι τρεις για φέτος. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε να ξεκινήσουμε», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή «Squawk Box».

Σύμφωνα με τον κ. Κάπλαν, η αγορά εργασίας βρίσκεται κοντά στο επίπεδο της πλήρους απασχόλησης. «Πιστεύουμε ότι το ποσοστό της ανεργίας θα υποχωρήσει κάτω από το 4% κατά τη διάρκεια του 2018».

Να σημειωθεί ότι η ενδεχόμενη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής της Fed θα επηρεάσει θετικά το δολάριο, του οποίου η τιμή κινείται αναλογικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4588069

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Eurogroup το γερμανογαλλικό σχέδιο για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης - Οι υπουργοί χαιρέτισαν μεν την πρωτοβουλία, ζητούν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις

ecb

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεπάγεται και την καθυστέρηση στην καταβολή της πρώτης δόσης των 4,8 δισ. ευρώ

9