Νέα κριτήρια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Έκπτωση 35% στους δικαιούχους του μερίσματος

Νέα κριτήρια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Έκπτωση 35% στους δικαιούχους του μερίσματος

Εκπτωση 70% για όσους καλύπτουν τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, εξήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας

Νέα κριτήρια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Έκπτωση 35% στους δικαιούχους του μερίσματος
Εκδίδεται σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα νέα κριτήρια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπως ανέφερε μιλώντας στον Ant1 και το Καλημέρα Ελλάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης
. Η απόφαση, όπως είπε, χωρίζει τους δικαιούχους σε δύο κατηγορίες: Α. Σε αυτούς που καλύπτουν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση που θα φτάνει στο 35%. Β. Σε εκείνους που καλύπτουν τα κριτήρια του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 70%.

Η ΚΥΑ που δημοσιεύεται σήμερα θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους και εκείνους δηλαδή που είναι ήδη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα κατατίθενται στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος.

Κλείσιμο
Σχετικά με τη νυχτερινή χρέωση στο ρεύμα ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα έχει «μία ενιαία τιμή» και, αναφέροντας ότι εξομοιώνεται με την ημερήσια, υπογράμμισε ότι «μέχρι τις 1600KW κατανάλωσης νυχτερινού, θα δει μείωση στο λογαριασμό του».

Αναφέρθηκε, επίσης και στο ζήτημα του Ταμείου που ιδρύθηκε για την κάλυψη των εξόδων επανασύνδεσης του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης