Φουσκωμένα για αρκετούς μήνες τα χαράτσια του ΕΦΚΑ για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους

Φουσκωμένα για αρκετούς μήνες τα χαράτσια του ΕΦΚΑ για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους

Θα συνεχίσουν να πληρώνουν με βάση το εισόδημα του 2015 καθώς μόλις τώρα προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον επανυπολογισμό των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2016

Για αρκετούς μήνες ακόμα θα πληρώνουν φουσκωμένες εισφορές στον ΕΦΚΑ
περίπου 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες
και «μπλοκάκια» καθώς καθυστερεί η διαδικασία του επανυπολογισμού των εισφορών τους με βάση τα εισοδήματα του 2016.

Οι εν λόγω ασφαλισμένοι αυτή τη στιγμή πληρώνουν με βάση το εισόδημα του 2015 αλλά βάσει των προβλέψεων του νόμου θα έπρεπε με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων, τον Ιούνιο, να ξεκινήσουν να καταβάλουν εισφορές βάσει των εισοδημάτων του 2016 και άρα να υπάρξουν και οι απαραίτητοι συμψηφισμοί καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα εισοδήματα της περσινής χρονιάς είναι μικρότερα από αυτά πριν από δύο χρόνια.

Η ΗΔΙΚΑ, όμως, ο φορέας που έχει αναλάβει για λογαριασμό του ΕΦΚΑ τον επανυπολογισμό των εισφορών, μόλις τώρα προκήρυξε διαγωνισμό για το νέο λογισμικό που θα της επιτρέψει αυτή τη διαδικασία με τον ανάδοχο να έχει στη διάθεσή του 4 μήνες από τις 4 Μαΐου οποτε λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών, για να παραδώσει το έργο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εισφορές βάσει των εισοδημάτων του 2015 χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω καθυστέρηση καθώς τον Σεπτέμβριο το σύστημα θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή χωρίς να αποκλείει κανείς το ενδεχόμενο προβλημάτων.

Για παράδειγμα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ελεύθερος επαγγελματίας που δήλωσε 20.000 ευρώ το 2015 και 10.000 ευρώ το 2016 καταβάλλει εισφορές 449 ευρώ το μήνα από την αρχή του 2017. Κανονικά όμως θα έπρεπε να καταβάλει εισφορές 224,5 ευρώ το μήνα βάσει των εισοδημάτων του 2016 και άρα με την εκκαθάριση των δηλώσεων δεν θα έπρεπε να καταβάλει εισφορές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους αφού το ποσό που προβλέπεται για τον ίδιο σε επίπεδο έτους θα έχει καταβληθεί τους πρώτους έξι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

πανος

Εκανα 40000 το 2015 αποτελεσμα να μου ερθει ο ΕΦΚΑ απο 445 τον μηνα που εδινα στα 916 το οποιο σταματησα και να πληρωνω.Στις 40000 εχω δωσει τα μισα στο κρατος πίσω στην εφορία αρα μου εμειναν περιπου 20000 .Γιατι βαζει 27,5% επι του καθαρού και οχι σε αυτά που εμειναν? Για μενα ειναι ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΤΗ.Δεν εχω ακουσει ακομα να αναφερθει καποιος ( τηλεοραση - ιντερνετ -εφημερίδες κλπ) Με αναγκασαν να μεινουμε χωρίς ασφαλεια εμενα και οικογένεια μου με 2 χρονων παιδι και τωρα θελουν να μας κλεισουν και το μαγαζι γιατι κανεις ενα εισόδημα γιατι ετσι πρέπει, πως θα γινεις ο κινέζος της ευρώπης.

Μάκης

Στο τέλος από το πολύ φούσκωμα θα πάρουν τα τέτοια μου απ τους ασφαλισμένους

Τσιπριστάν

Κυνηγάτε αυτούς που παράγουν και τροφοδοτούν την αγορά, αυτούς που εξάγουν και αυτούς που καινοτομούν. Χαϊδεύετε και εξυπηρετείτε μειώνοντας τις εισφορές τους τεμπέληδες και τους καφενόβιους προς άγραν ψήφων. Απο την άλλη καταστρέψατε την ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος, άρα γιατί κάποιος να πληρώσει ή ακόμη καλύτερα γιατί κάποιος να επιχειρεί στην Ελλάδα του Τσίπρα ;

Θανασης

ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ,ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΖΗΣΑΝ,ΟΙ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΚΡΥΝΕ,ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ,ΚΑΜΙΑ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης