LIVE

Κορωνοϊός

Οι «αμαρτωλές» σχέσεις Καλογρίτσα - Τρ. Αττικής: Δάνεια 77,6 εκατ. € τους τελευταίους 20 μήνες

Οι «αμαρτωλές» σχέσεις Καλογρίτσα - Τρ. Αττικής: Δάνεια 77,6 εκατ. € τους τελευταίους 20 μήνες

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για την Τράπεζα Αττικής - Είναι πιθανόν να τοποθετηθεί επίτροπος στην Τράπεζα αν δεν υπάρξει συμφωνία για το νέο ΔΣ

Τις αμαρτωλές σχέσεις της Τράπεζας Αττικής με τον επιχειρηματία και έναν εκ των νικητών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
, Χρήστο Καλογρίτσα, φέρνει στο φως το κοινό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM που εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλεί στις εισαγγελικές αρχές. 

Σύμφωνα με το πόρισμα ο κατασκευαστής έχει χρηματοδοτηθεί συνολικά με 127,6 εκατομμύρια ευρώ από την Τράπεζα Αττικής. Από αυτά τα 77,6 εκατομμύρια ευρώ τα πήρε από τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στις αρχές του 2015. Συγκεκριμένα μέσα στο 2015 είχε πάρει 55 εκατ. ευρώ, και από την αρχή του 2016 άλλα 22,6 εκατ. ευρώ. 

Στις 27 Ιουνίου 2016 ο κ. Καλογρίτσας πήρε από την τράπεζα 15 εκατομμύρια, τα οποία κατά παράνομο τρόπο φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Άλλα 7,6 εκατ. ευρώ είχε πάρει από την αρχή της χρονιάς.

Συνολικά, τα ποσά αυτά χορηγήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατασκευαστική εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί κατά το σχετικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, επαρκείς εγγυήσεις. Καθώς μάλιστα η Attika Βank παρουσιάζει κεφαλαιακές ανάγκες από το φθινόπωρο του 2015 της τάξης των 750 εκατομμυρίων ευρώ, προκύπτει ότι στον κ. Καλογρίτσα χορηγήθηκε ποσό που προσεγγίζει το 10% του κεφαλαιακού ελλείμματος -σύμφωνα με τα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Σήμερα είναι η κρίσιμη ημέρα για την Τράπεζα Αττικής καθώς αν στην έκτακτη γενική συνέλευση δεν εναρμονιστεί η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με τις υποδείξεις της ΤτΕ, τότε είναι πιθανό να παυθεί η διοίκηση και να διοριστεί επίτροπος από την κεντρική τράπεζα.

Από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής προκύπτει, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων του ΑLPHΑ και του STAR, ότι η χρηματοδότηση του Χρήστου Καλογρίτσα, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.

Το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποκαλύπτει ότι ο κρουνός των εκατομμυρίων από την Τράπεζα  Αττικής προς τον κατασκευαστή και εν αναμονή καναλάρχη Χρήστο Καλογρίτσα άνοιξε κατά τρόπο εντυπωσιακά προκλητικό την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση.

Αναλυτικά τώρα, και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το πόρισμα προκύπτουν τα εξής ευρήματα: 


-Την περίοδο από το  2011 έως το 2014 ο Χρ. Καλογρίτσας και οι εταιρίες συμφερόντων του δανειοδοτήθηκαν συνολικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ.

-Το διάστημα από 2.1.2015 έως 31.12.2015 ,  ο κατασκευαστής πήρε από την τράπεζα Αττικής επιπλέον δάνεια περίπου 55 εκατ.

-Το 2016 και συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του περασμένου  Ιουνίου, ο κ. Καλογρίτσας δανειοδοτήθηκε με ακόμη  22,6 εκατ. από την τράπεζα Αττικής. Από αυτά τα 7,6 εκατ. είχαν δοθεί από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενώ στις 27 Ιουνίου δόθηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ σε δυο εταιρίες  συμφερόντων του. Από τις συγκεκριμένες εταιρίες ο επιχειρηματίας φέρεται να «τραβάει» μεγάλο μέρος των 15 εκατ. και εικάζεται ότι είναι χρήματα που χρησιμοποίησε για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Επισημαίνεται ότι το πόρισμα της ΤτΕ και του SSM  έχει εξετάσει τα δάνεια και την πορεία της Τράπεζας Αττικής μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Για τις δανειοδοτήσεις του 2016 εξελίσσεται αυτή τη στιγμή ειδικός έλεγχος από την επιθεώρηση των ελεγκτών της κεντρικής τράπεζας από τον οποίο προέκυψαν τα ευρήματα για τα 22,7 εκατ. ευρώ που πήρε ο κ. Καλογρίτσας. 

Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της  τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των  15 εκατ. ευρώ.  Ταυτόχρονα το πόρισμα επισημαίνει  ότι  οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στην ανάληψη δημοσίων έργων. Παράνομη θεωρείται από την ΤτΕ η επιστροφή κεφαλαίου από τις δυο εταιρείες που έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Καλογρίτσα να πάρει τα χρήματα και να χρησιμοποιήσει όπως όλα δείχνουν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Οι ελεγκτές φέρονται εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι βρήκαν, μέσα στο 2016 και αιτήσεις του κ. Καλογρίτσα για επιπλέον δανεισμό ύψους 19 εκατ. ευρώ τα οποία δεν πρόλαβαν να του τα δώσουν.
Ευνοημένος και ο Σπύρος Ζαννιάς

Ένας άλλος ευνοημένος των δανειοδοτήσεων της Τράπεζας Αττικής είναι ο κατασκευαστής Σπύρος Ζαννιάς. Είναι ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής «Γεωμετρική Α.Ε.» κτίριο της οποίας στην περιοχή του Περιστερίου είχε μισθώσει η Τράπεζα Αττικής χωρίς να το χρησιμοποιεί. Χαρακτηριστικό της εύνοιας είναι μάλιστα ότι λίγο πριν την λήξη των δανείων κάποιος εκ της διοικήσεως της Τράπεζας Αττικής φρόντιζε να ανανεώνεται το δάνειο ώστε να μην πληρώνει. Στην Τράπεζα της Ελλάδος μιλούν για κακούργημα.

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για την Τράπεζα Αττικής 

Εν τω μεταξύ για σήμερα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Αττικής που θα εγκρίνει την ανασύνθεση του ΔΣ. 

Η ΤτΕ είχε ζητήσει ο κ. Π. Ρουμελιώτης να έχει ρόλο μη εκτελεστικού μέλους και να απομακρυνθούν από το ΔΣ ο κ. Γ. Σαπουτζόγλου, ο κ. Κ. Μακέδος  και η κ. Α. Πουσκούρη. Η τελευταία αποσύρθηκε από το ΔΣ στην έκτακτη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής και ο κ. Ρουμελιώτης ανέλαβε μη εκτελεστικός Πρόεδρος . Ωστόσο, οι κ. Σαπουτζόλου και Μακέδος  παρέμειναν ως μέλη του ΔΣ. Στην αυριανή συνέλευση αναμένεται να προταθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Θ. Πανταλάκης. Αν δεν υπάρξει ανασύνθεση του ΔΣ και πλήρης συμμόρφωση με τις παρατηρήσεις που έκανε η ΤτΕ, τότε η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στο  διορισμό επιτρόπου. 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (58)

Σ...

Και του τα είχε χορηγήσει η πασοκοδεξιά Διοίκηση(για τους δικούς της λόγους) της τράπεζας, η οποία αντικαταστάθηκε πρόσφατα και πάραυτα, όταν η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι κάτι βρωμάει από το 2001 ακόμα με την πασοκοδεξιά διοίκηση. Και οι ανεκδιήγητοι τον άφησαν και φοροδιέφευγε με 32, 4 εκατομμύρια ευρώ από το 2001 - 2013!!!!! Αλλά και το κορυφαίο τους; του έκαναν και επιστροφές χρημάτων!!!!!!!!!!!!!!!!!!Κι όχι μόνον αυτα αλλά του χορήγησαν στους τελευταίους 20 μήνες άλλα 77,6 εκατομ ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Προφανώς για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τωρινή κυβέρνηση. Ξεσκεπάστηκαν όμως, έπεσαν μόνοι τους μέσα στο δόκανο που έστησαν κι έφυγαν κλωτσηδόν από την τωρινή κυβέρνηση, η οποία τοποθέτησε στην τράπεζα τη νέα διοίκηση και η οποία θα κάνει φύλλο φτερό τα πεπραγμένα της απελθούσας Διοίκησης και από την οποία θα ζητηθούν εξηγήσεις οσονούπω. Εδώ είναι Αλέξης και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Όσοι δεν το κατάλαβαν ας το καταλάβουν. Το γοργόν και χάριν έχει.

Σπυρίδων

Και του τα είχε χορηγήσει η πασοκοδεξιά Διοίκηση(για τους δικούς της λόγους) της τράπεζας, η οποία αντικαταστάθηκε πρόσφατα και πάραυτα, όταν η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι κάτι βρωμάει από το 2001 ακόμα με την πασοκοδεξιά διοίκηση. Και οι ανεκδιηγητοι τον άφησαν και διέφευγε με 32, 4 εκατομμύρια ευρώ από το 2001 - 2013!!!!! Κι όχι μόνον αυτό αλλά του χορήγησαν στους τελευταίους 20 μήνες άλλα 77,6 εκατμ ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Προφανώς για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τωρινή κυβέρνηση. Ξεσκεπάστηκαν όμως, έπεσαν μόνοι τους στο δόκανο που έστησαν κι έφυγαν κλωτσηδόν από την τωρινή κυβέρνηση, η οποία τοποθέτησε στην τράπεζα τη νέα διοίκηση και η οποία θα κάνει φύλλο φτερό τα πεπραγμένα της απελθούσας Διοίκησης και από την οποία θα ζητηθούν εξηγήσεις οσονούπω. Εδώ είναι Αλέξης και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Όσοι δεν το κατάλαβαν ας το καταλάβουν. Το γοργόν και χάριν έχει.

sakis c

giati grafoun gia afton giati ypotithete o syriza einai sostoi kai tha mas sosoun apo tous kleftes,gia afto ta dinoun se dikous tous kleftes na arpaxsoun oti prolavoun giati grigora tha tous pari o laos me tis petres!!!

Αγανακτισμένος ασφαλισμένος Μηχανικός του ΤΣΜΕΔΕ

Οι Μηχανικοί εδώ και χρόνια εκλέγουν στο ΤΕΕ άτομα και παρατάξεις που λειτουργούν με βάση το συμφέρον τους. Το ΤΕΕ έχει τεράστια ευθύνη για την Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ και τους εκπροσώπους των Μηχανικών όλα αυτά τα χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ και στην Τράπεζα Αττικής. Δυστυχώς τα χρήματα των ασφαλισμένων μηχανικών του Ταμείου έγιναν επισφαλή δάνεια για τους επιτήδειους. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ????? ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ??? ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ????? ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ !!!!

takis

Τα τελευταία 20 χρόνια εννοείτε μάλλον. Γι αυτά τα θαλασσοδάνεια μιλούσε ο συριζα τόσο καιρό που δίνονταν στους καναλάρχες επί χρόνια κ οι άδειες οι τζαμπέ για να χορεύουν στο ρυθμό του χορού της εκάστοτε κυβάρνησης!Είναι ντροπή να κατηγορείτε το συριζα που είναι ο μόνος που επιθυμεί τη διαφάνεια χ αυτή τη χώρα κ έχει το σθένος να βγάλει όλα τα άπλυτα στη φόρα.

chicago

Αυτά που έχει κάνει ο μπόμπολας με τα αφεντικά του, τους αμερικάνους, δεν τα έκανε κανείς ούτε πρόκειται να τα κάνει ποτέ.

Ούφο

Είπα και εγώ, τόσα μηνύματα και δεν βρέθηκε ακόμα κάποιο συριζόβλημα να αναφέρει τους αμερικάνους; Άλλη δουλειά δεν είχαν από το να ασχολούνται με πίτουρα στο μπουρδελιστάν.

ωρε που πάμε;

Ρε παιδί μου, αναρωτιέμαι πότε θα ξεμπλέξουμε από όλες αυτές τις καταστάσεις για να πάρουμε μια ανάσα; Κάθε μέρα οι απατεώνες αυξάνονται! Δηλαδή, αν στην Ελλάδα χρωστάς πολλά κ δανείζεσαι περισσότερα, είσαι μάγκας! Ενώ, αν χρωστάς μόνο 2 λογαριασμούς για 3 μήνες, είσαι χαμένος! Δηλαδή, που είναι η λογική; Δηλαδή, ...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΑ ΘΑΛΑΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.ΧΑΧΑΧΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑ ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΗΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΚΟ ΤΣΙΠΡΑΚΟ.ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Λαμο-γίτσας

Καλογρίτσας = Ο Κοσκωτάς της αριστεράς

..

Γιατί, ο original ο Κοσκωτάς, ποιανού ήταν; Των φιλελεύθερων;

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Ρε φιλαρακι,, ζητάς 1,5 εκατομμύριο για την επένδυση σου κ δε στην δίνουν; Ζήτησες να βγάλεις πιστωτικη κάρτα απο αυτους τους τρελούς;; Εναμιση νεφρό θα σου ζητήσουν μαζι με ενα σπίτι! Που πας τωρα;..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης