Και το όνομα αυτής Αλκμήνη

Και το όνομα αυτής Αλκμήνη

Νέο deal αλλά και βαφτίσια μάς επεφύλαξε η Vivartia. Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση περί αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των Vivartia, Everest, Olympic Catering δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Φρέρη - Θεοδωρόπουλου.

Την επωνυμία Αλκμήνη Επενδύσεις Εστίασης θα έχει λοιπόν η νέα κοινή εταιρεία της Vivartia και του κ. Λαυρέντη Φρέρη. Η Vivartia θα συμμετέχει με ποσοστό 51% και ο κ. Φρέρης με 49%, τη στιγμή που πρόθεση των δύο μετόχων είναι να υποβ

Και το όνομα αυτής Αλκμήνη

Νέο deal αλλά και βαφτίσια μάς επεφύλαξε η Vivartia. Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση περί αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των Vivartia, Everest, Olympic Catering δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Φρέρη - Θεοδωρόπουλου.

Την επωνυμία Αλκμήνη Επενδύσεις Εστίασης θα έχει λοιπόν η νέα κοινή εταιρεία της Vivartia και του κ. Λαυρέντη Φρέρη. Η Vivartia θα συμμετέχει με ποσοστό 51% και ο κ. Φρέρης με 49%, τη στιγμή που πρόθεση των δύο μετόχων είναι να υποβάλει η νέα εταιρεία προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση έως του 100% των μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών Everest Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων. Ο μεγαλομέτοχος της Everest, κ. Φρέρης, θα μεταβιβάσει ή θα προσφέρει κατά τη διάρκεια της δημόσιας πρότασης το περίπου 26% που κατέχει στην Everest. 

Η τιμή της δημόσιας πρότασης ορίζεται σε 3,5 ευρώ/μετοχή.
Ταυτόχρονα, η Αλκμήνη Επενδύσεις Εστίασης θα προχωρήσει σε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση έως του 100% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών Olympic Catering Α.Ε., σε τιμή 2,65 ευρώ/μετοχή. Η Everest κατέχει ήδη το 44% περίπου της Olympic Catering. Η Olympic Catering δραστηριοποιείται στον χώρο του αεροπορικού catering και handling, σε εκμεταλλεύσεις εστίασης κλειστών αγορών (αεροδρόμια), καθώς και στον τομέα του βιομηχανικού catering, μέσω της παραγωγής και διάθεσης, fresh, chilled και frozen γευμάτων. 

Οι δηλώσεις
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivartia, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, δήλωσε για τη συνεργασία:
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συνεργασία μας με τον κ. Φρέρη, έναν καταξιωμένο επιχειρηματία με τεχνογνωσία και πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία στον κλάδο των τροφίμων. Η σύμπραξη Vivartia - Everest μπορεί να επιφέρει σημαντικές συνέργιες και για τους 2 ομίλους, τόσο όσον αφορά στην παραγωγή και τις πρώτες ύλες, όσο και στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του εκτεταμένου δικτύου λιανικής των δύο ομίλων, δεδομένου ότι τα προϊόντα μας είναι απολύτως συμπληρωματικά. Η συνεργασία των δύο επιχειρήσεων θα επιφέρει περαιτέρω την ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, αλλά και ευκαιρίες για ανάπτυξη των προϊόντων της Vivartia στις κλειστές αγορές όπου έχει ήδη παρουσία η Everest, και της Everest στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Vivartia. Με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση και την πρόσφατη εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Nonni’s εκπληρώνουμε τους στόχους για το 2008, σε απόλυτη συμφωνία με το πλάνο επενδύσεων, εξαγορών και αποτελεσμάτων της Vivartia για την πενταετία 2008-2012.»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Everest, κ. Φρέρης, επεσήμανε: «Μετά από 25 χρόνια δραστηριοποίησης στην αγορά, η σύνδεση με το μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα, τη Vivartia, αποτελεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου και το ξεκίνημα ενός νέου, ακόμα πιο δημιουργικού. Από τη συνεργασία αυτή προσβλέπω στη δημιουργία σημαντικών συνεργιών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των προϊόντων και του δικτύου λιανικής και των δύο ομίλων, αλλά και στην επέκτασή τους σε νέες αγορές.»


Τέλος την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των Vivartia, Olympic Catering, Everest αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών από σήμερα 7/3/2008, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι που είχαν επιβάλει την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης.
 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης