Πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ

Πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ

H απόδοση του τριετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 54 μονάδες βάσης στο 20,08%, ενώ η απόδοση του πενταετούς σημείωσε πτώση κατά 30 μονάδες βάσης, στο 14,98% - Η απόδοση του δεκαετούς υποχώρησε κατά 18 μονάδες στο 11,03%

Πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ
Υποχώρησαν την Μεγάλη Πέμπτη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς προχώρησε ομαλά η καταβολή της δόσης της ελληνικής κυβέρνησης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με ανώτατη τραπεζική πηγή που επικαλούνται οι Financial Times, η αποπληρωμή της δόσης έχει γίνει.

Κλείσιμο
Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του τριετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 54 μονάδες βάσης στο 20,08%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου σημείωσε πτώση κατά 30 μονάδες βάσης, στο 14,98%. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 18 μονάδες βάσης στο 11,03%.

Την ίδια ώρα που η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κυμαίνεται σε απαγορευτικά επίπεδα, οι αποδόσεις των ομολόγων στην υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκονται σε χαμηλά ρεκόρ, ακόμα και σε αρνητικό έδαφος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, η Ελβετία έγινε την Τετάρτη η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχώρησε σε δημοπρασία δεκαετών ομολόγων με μηδενική απόδοση, κάνοντας στην ουσία τους επενδυτές να πληρώσουν για να της δανείσουν χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης