Tηλεδιάσκεψη του Euroworking Group πριν τις 5 Απριλίου

Tηλεδιάσκεψη του Euroworking Group πριν τις 5 Απριλίου

Θέληση για εξεύρεση λύσης και στις δύο πλευρές – Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Tηλεδιάσκεψη του Euroworking Group πριν τις 5 Απριλίου
Θετικά σημάδια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς την επιτυχή έκβαση των διαβουλεύσεων του Brussel Group στις Βρυξέλλες δια στόματος του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Το γεγονός πως οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών διήρκησαν όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται πυρετωδώς και σήμερα, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της θέλησης για εξεύρεση λύσης που διέπει και τις δύο πλευρές.

Με στόχο τη σύσταση ενός αξιόπιστου, ολοκληρωμένου και απτού κατάλογου μεταρρυθμίσεων, ο Μαργαρίτης Σχοινάς  δήλωσε πως οι συζητήσεις είναι μεν εποικοδομητικές όμως, «δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία και για το λόγο αυτό οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων».

Τηρώντας το πρωτόκολλο ως προς τη συνεννόηση της Επιτροπής με τον Τύπο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την λεπτομερή κατάσταση των διαβουλεύσεων. Στη συνέχεια ανέφερε πως υπάρχει περίπτωση να διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group πριν από το καθολικό Πάσχα, δηλαδή πριν τις 5 Απριλίου, και μια δεύτερη συνεδρίαση στις 8 Απριλίου.

Ολοκληρώνοντας ο κύριος Σχοινάς δήλωσε πως το όργανο με πλήρη αρμοδιότητα για οποιαδήποτε εκταμίευση δόσεων είναι το Eurogroup το όποιο θα λάβει την απόφαση αυτή έπειτα από επιτυχή ολοκλήρωση του Euroworking Group.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης