Τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες για την αποπομπή Σταυρίδη

Τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες για την αποπομπή Σταυρίδη

Η «καρατόμηση» του μέχρι χθες επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ έγινε θέμα στα γερμανικά μέσα - Τι γράφουν «Spiegel» και «Die Welt»

Τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες για την αποπομπή Σταυρίδη
Πλήγμα στο σχέδιο της κυβέρνησης να εξυγιάνει το δημόσιο τομέα και να προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις χαρακτηρίζει ο γερμανικός Τύπος την αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη από την προεδρία του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το περιοδικό «Der Spiegel» κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Σταυρίδη και περιγράφει πώς ο αποπεμφθείς επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ δέχθηκε να μεταβεί αεροπορικώς στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ, του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του οργανισμού.

Το περιοδικό τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του «Το σκάνδαλο της δωρεάν πτήσης που ανάβει φωτιές στην ελληνική κυβέρνηση» και κάνοντας εκτενή αναφορά στο δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ που αναγκάζεται να υποβάλει την παραίτησή του σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 5.20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», συνεχίζει το γερμανικό δημοσίευμα, υιοθετώντας ένα απόσπασμα από τα λεγόμενα του προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Το Spiegel υπενθυμίζει ότι τον Μάρτιο του 2013 είχε υποβάλει την παραίτησή του και ο τότε πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος. Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Αθανασόπουλος επικαλούνταν ως αιτία της παραίτησής του την εμπλοκή του ονόματός του στην άσκηση ποινικής δίωξης για τη ΔΕΗ.
Κλείσιμο

«Die Welt»: Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί

Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt». «Η Ελλάδα απολύει εκ νέου τον πρόεδρο του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων» σημειώνεται. 

Εδώ επισημαίνεται ακόμη ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Στέλιου Σταυρίδη.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης