Χρηματιστήριο Αθηνών:Μικρή πτώση μετά το τριήμερο ράλι σε υψηλά 15ετίας

Χρηματιστήριο Αθηνών:Μικρή πτώση μετά το τριήμερο ράλι σε υψηλά 15ετίας

Κρατά επαφή με τις 1.800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Πρόσω ολοταχώς για νέο ιστορικό υψηλό ο ΟΛΠ μετά την προσθήκη της μετοχής στον Small Cap του MSCI

Χρηματιστήριο Αθηνών:Μικρή πτώση μετά το τριήμερο ράλι σε υψηλά 15ετίας
Σε ελεγχόμενη κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων κερδών τους προχωρούν σήμερα οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο. Εμφανή είναι τα σημάδια κόπωσης μετά το τριήμερο ράλι που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε νέες πολυετείς κορυφές και σε απόσταση βολής από τις 1.800 μονάδες. Επιλεκτικές οι κινήσεις στο ταμπλό, με την ψυχολογία των traders να παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα. Υπενθυμίζεται ότι το ΧΑ έκλεισε χθες στο υψηλό 15ετίας (Μάιος 2010) των 1.788,57 μονάδων.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης (14/5), ο ΓΔ υποχωρεί κατά -0,29% στις 1.783,47 μονάδες, κινούμενος σε στενό εύρος τιμών και συγκεκριμένα μεταξύ των 1.780,99 (χαμηλό ημέρας) και των 1.785,27 μονάδων (υψηλό ημέρας). Σε «αχαρτογράφητα νερά» κινείται ο ΟΛΠ, ο οποίος κάνει ράλι άνω του +4%, διευρύνοντας το ιστορικό υψηλό του (σ.σ. βλέπει τα 45 ευρώ), μετά την προσθήκη του στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης (Small Cap) του MSCI.

Δεν έκρυβε τελικά κάποια έκπληξη η αναδιάρθρωση (rebalancing) των δεικτών του MSCI. Κι αυτό διότι ο βασικός δείκτης, MSCI Greece Standard Index, συνεχίζει να αποτελείται από τις εξής 9 μετοχές: ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Metlen, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Μοναδική αλλαγή αποτέλεσε η προσθήκη του ΟΛΠ στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης (Small Cap). Οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της Παρασκευής 30 Μαΐου.

Τις τριμηνιαίες του επιδόσεις ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΤΕ, με τα προσαρμοσμένα κέρδη κατανεμημένα στους μετόχους της εταιρείας να διαμορφώνονται σε €159,4 εκατ., αυξημένα κατά +11,9% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2024 (€142,5 εκατ.). Οι επενδύσεις του ομίλου για το 2025 αναμένεται να κυμανθούν από €610 εκατ. έως €620 εκατ. To μέρισμα που προτείνει η διοίκηση αντιστοιχεί σε €0,7216 ανά μετοχή και αναμένεται να καταβληθεί στις 9 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η κυνική ομολογία του 21χρονου για τη δολοφονία στη Λάρισα και η ψυχραιμία του μετά το έγκλημα - Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά του αφού σκότωσε τη μητέρα του

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Ποιοι χτίζουν με τα μπόνους χωρίς να πληρώσουν και ποιοι με πληρωμή - Τι προβλέπεται για άδειες που βαρύνονται με προσφυγές

Η «ακτινογραφία» της ομάδας που έκανε την επίθεση στη Νομική: Ο 25χρονος συντονιστής, οι τέσσερις φοιτητές και η 29χρονη γιατρός που συμμετείχε στη διαφυγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης