Πέτρος Παππάς για EU-ETS: Τα προϊόντα θα ακριβύνουν και ο κόσμος θα ξεσηκωθεί όπως συνέβη με τους αγρότες

Πέτρος Παππάς για EU-ETS: Τα προϊόντα θα ακριβύνουν και ο κόσμος θα ξεσηκωθεί όπως συνέβη με τους αγρότες

Από 1-1-204 θα αρχίσουν να καταγράφονται οι εκπομπές αερίων από κάθε πλοίο ώστε από την άνοιξη του 2025 να καταβάλλονται δικαιώματα εκπομπών ρύπων

papappas
Τη δική του άποψη από άλλη οπτική γωνία σε σχέση με τα έδωσε ο Πέτρος Παππάς για τη συμπερίληψη της ναυτιλίας στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας εκπομπών/ EU-ETS από 1-1-2024 στα ευρωπαϊκά λιμάνια. Πρόκειται για επίναυλο περιβαλλοντικής συμμόρφωσης.

Από 1-1-204 θα αρχίσουν να καταγράφονται οι εκπομπές αερίων από κάθε πλοίο ώστε από την άνοιξη του 2025 να καταβάλλονται δικαιώματα εκπομπών ρύπων, ενώ το κόστος του ETS για τη ναυτιλία το 2024 θα διαμορφωθεί περίπου στα 3,6 δισ. δολάρια.

«Το επιπλέον κόστος μεταφοράς προϊόντων προς και από ευρωπαϊκά λιμάνια από την εφαρμογή του EU-ETS θα το επωμιστούν οι καταναλωτές. Τα προϊόντα θα ακριβύνουν κι άλλο, ενώ θα μειωθεί ο όγκος των εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη. Λόγω της ακρίβειας ο κόσμος θα ξεσηκωθεί, όπως συνέβη με τους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αγροτική πολιτική της Ε.Ε., η οποία εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να πάρει πίσω κάποια από τα μέτρα» επεσήμανε ο Πέτρος Παππάς μιλώντας στο Capital Link και συμπλήρωσε:

«Οι ευρωπαϊκοί περιβαλλοντικοί κανονισμοί μάς βάζουν σε μειονεκτική θέση απέναντι στους ανταγωνιστές μας αφού οι μεταφορές γίνονται ακριβότερες. Give us a break. Πρέπει να θυμούνται όλοι ότι η ναυτιλία μεταφέρει το 90% του παγκόσμιου εμπορίου με τον πιο φτηνό και πιο οικολογικό τρόπο αφήνοντας μικρό αποτύπωμα σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες».

Κλείσιμο
Το σχόλιο αφορούσε κυρίως τους Ευρωπαίους, γιατί, όπως είπε ο ίδιος, «οι κανονισμοί γενικώς είναι καλοί και για το περιβάλλον και για τις ναυλαγορές».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερα τα Όσκαρ για το Poor Things του Λάνθιμου, σάρωσε με επτά το Oppenheimer - Δείτε βίντεο

Η στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης σε κάβα στην Καλλιθέα - Δείτε βίντεο

Νέο θρίλερ με την Κέιτ Μίντλετον: Πρακτορεία αποσύρουν ως «πειραγμένη» την πρώτη φωτογραφία μετά το χειρουργείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης