Τράπεζα Πειραιώς: Τα μηνύματα από την πρώτη ημέρα του placement – Η μεγάλη υπερκάλυψη και η «δίψα» για ελληνικά assets

Τράπεζα Πειραιώς: Τα μηνύματα από την πρώτη ημέρα του placement – Η μεγάλη υπερκάλυψη και η «δίψα» για ελληνικά assets

Ψήφο εμπιστοσύνης αποτελεί το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για το 27% του ΤΧΣ – Στις 10.00 ανοίγει εκ νέου το βιβλίο

trapeza-peiraios
Ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μόνο στις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά ευρύτερα για τη χώρα και τη δυναμική της οικονομίας, αποτελεί το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για το 27% των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), έτσι όπως καταγράφηκε στη χθεσινή επίσημη πρώτη του βιβλίου.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που παρακολουθούν στενά το placement, το γεγονός ότι οι προσφορές ξεπέρασαν «με το καλημέρα» το στόχο του 1,3 δισ. ευρώ, για να ανέλθουν μέσα σε περίπου δύο ώρες στα τέσσερα δισ. ευρώ, κλείνοντας εντέλει αρκετά παραπάνω, θέτει τις βάσεις για σημαντική υπερκάλυψη μέχρι αύριο, Τετάρτη, οπότε και θα κλείσει το βιβλίο, κηρύσσοντας και επισήμως τη… μετά Δημοσίου εποχή για την τράπεζα.

Σήμερα, πάντως, η διαδικασία συνεχίζεται με τις εγγραφές των Ελλήνων επενδυτών, για τις οποίες η αγορά προεξοφλεί δύο φορές υπερκάλυψη. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτούς θα κατανεμηθεί το 15% των αρχικά προσφερόμενων μετοχών, δηλαδή, 41.262.118 μετοχές, εκ των οποίων το 30% θα κατευθυνθεί για την ικανοποίηση αιτήσεων ιδιωτών επενδυτών και έως 70% σε ειδικούς επενδυτές. Σε περίπτωση μη κάλυψης της προσφοράς από τη ζήτηση τυχόν αδιάθετες μεταφέρονται στο ξένο βιβλίο. Δεδομένου, ωστόσο, ότι το Ταμείο ενέκρινε τη διάθεση του συνόλου των μετοχών (27%), μπορεί να επιλέξει κατά τη διακριτική του ευχέρεια πως θα κατανεμηθεί η προσφορά μεταξύ ιδιωτικής τοποθέτησης και δημόσιας προσφοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή με τη φωτογραφία ασθενή που περιμένει να συνέλθει από μέθη σε καρέκλες νοσοκομείου - Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Γεωργιάδης

Η ΝΔ γεμίζει το ευρωψηφοδέλτιο και ετοιμάζεται για συσπείρωση δυνάμεων - Στην ευρωλίστα και η Ασημακοπούλου

Νέα σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη - Στα δικαστήρια πάει η Κουμουνδούρου τον Γεωργόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης