Υδρογονάνθρακες: Εντός στόχων οι έρευνες στην Κρήτη με «οδηγό» την ExxonMobil

Υδρογονάνθρακες: Εντός στόχων οι έρευνες στην Κρήτη με «οδηγό» την ExxonMobil

Τέλος του 2023 θα γνωρίζουμε για τα ελληνικά κοιτάσματα, τονίζει η διοίκηση της ΕΔΕΥΕΠ - Πώς δυναμώνει την δράση στα έργα αποθήκευσης αερίων

platform_aar
Σε τρεις πυλώνες θα στηριχθεί το επόμενο διάστημα η εθνική στρατηγική της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, η οποία αναβαθμίζεται και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κρίκο του ελληνικού σχεδιασμού για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο και τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας στο δύσκολο δρόμο της ενεργειακής μετάβασης.

Η επιτάχυνση του ελληνικού upstream με έμφαση στο φυσικό αέριο, η διεύρυνση του σκοπού της ΕΔΕΥΕΠ-που σηματοδοτεί και η αλλαγή της επωνυμίας της- με σκοπό την ανάπτυξη και νέων ενεργειακών τεχνολογιών όπως είναι η αποθήκευση φυσικού αερίου και σύντομα και υδρογόνου, η διαχείριση άνθρακα/GHC και η υπεράκτια αιολική ενέργεια, αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές της νέας στρατηγικής όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αριστοφάνη Στεφάτο.

Δύο χρόνια στο τιμόνι της ελληνικού φορέα υδρογονανθράκων και σε μια περίοδο που έχουν έρθει κυριολεκτικά τα πάνω-κάτω διεθνώς στον τομέα της ενέργειας με αποκορύφωμα τον ουκρανικό πόλεμο, η ΕΔΕΥΑΠ «χτίζει γέφυρα για ένα μέλλον χωρίς άνθρακα» και με την κυβερνητική στήριξη, προικίζεται με ένα νέο ρόλο που έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Το πρώτο θετικό σινιάλο στην χάραξη της εθνικής στρατηγικής ήρθε από τις ΗΠΑ όταν ο πετρελαϊκός κολοσσός της ExxonMobil, αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα και να τεθεί επικεφαλής του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στα οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, διαδέχοντας την ΤotalEnergies.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ένας νεκρός και εννέα αγνοούμενοι από συντριβή υδροπλάνου στην Ουάσινγκτον

Τρομακτικό ατύχημα με 16 τραυματίες σε λούνα παρκ στην Ινδία - Δείτε βίντεο

Δεν χάνεται κανένα παιδί από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς προηγούμενο σημάδι, λέει ο Γρηγόρης Λέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης