ΑΠΕ: Repowering σε 10 αιολικά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

ΑΠΕ: Repowering σε 10 αιολικά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Με 22 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 19,8MW σε 9 νησιά του Αιγαίου

ΑΠΕ: Repowering σε 10 αιολικά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Tην ολοκλήρωση του πρώτου έργου Repowering στην Ελλάδα σε 9 νησιά του Αιγαίου ανακοίνωσαν χθες η Resinvest και η EWT. Μέσω δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού, η EWT ανέλαβε για λογαριασμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τη μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση 10 Αιολικών Πάρκων συνολικά 22 Ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 19,8MW σε 9 νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στην Εύβοια, Ικαρία, Κάρπαθο, Ψαρά, Λέσβο Λήμνο, Σάμο, Χίο και Μύκονο. Ο ελληνικός όμιλος RESINVEST ανέλαβε ως κύριος εργολάβος το project management για τη μεταφορά και ανέγερση των ανεμογεννητριών.

Τα έργα υποδομής ανατέθηκαν στην κοινοπραξία Electromec-Nostira σε συνεργασία με τη RESINVEST.

Οι ανάδοχοι κατασκεύασαν ταυτόχρονα και τα 10 Αιολικά πάρκα, με ενεργά εργοτάξια σε όλα τα νησιά, παρά τις πολυάριθμες δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Στις ιδιαιτερότητες του έργου συγκαταλέγονται η εφαρμογή ιδιαίτερα απαιτητικής και σύνθετης τεχνικά λύσης για τη μεταφορά του εξοπλισμού στο Μελανιό της Χίου μέσω προσαιγιάλωσης, για την οποία κατασκευάστηκε προσωρινή ράμπα 36 μέτρων εντός της θάλασσας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί τα βρόντηξε ο «σούπερ Μάριο» Ντράγκι: Οι κίνδυνοι για την Ιταλία, την Ευρωζώνη και την Ουκρανία

Αυξάνεται η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη, σε ποιο σενάριο θα φτάσει στο 50%

Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές το τριήμερο λόγω ισχυρών ανέμων - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης