Ταμείο Ανάκαμψης: Όποιος πρόλαβε-πρόλαβε τα φτηνά δάνεια

Ταμείο Ανάκαμψης: Όποιος πρόλαβε-πρόλαβε τα φτηνά δάνεια

Αυξάνονται οι παρεμβάσεις λόγω ακραίων συνθηκών στην οικονομία - Αλλάζει ο Χάρτης των κρατικών ενισχύσεων της χώρας - Νέα προγράμματα για Μεταποίηση – εφοδιαστική αλυσίδα, για Αγροδιατροφή και για Τουρισμό

skylakakis-papathanasis
«Αγώνας ταχύτητος» για επιχειρήσεις, τράπεζες και συμβούλους ξεκινά τον Ιούλιο, προκειμένου να προλάβουν το «κοκτέιλ» κρατικών ενισχύσεων που τους προσφέρεται, από τον συνδυασμό του νέου Αναπτυξιακού, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Ο Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων αλλάζει, αυξάνονται τα μέγιστα επιτρεπτά όρια κρατικών ενισχύσεων και επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν έως 10% μεγαλύτερη επιδότηση, για όσες σπεύσουν να επωφεληθούν.

Σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης και εκρηκτικής ανόδου πληθωρισμού και επιτοκίων, το Ταμείο Ανάκαμψης θα προσφέρει άμεση επιδότηση για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά και φθηνά δάνεια που θα δώσουν ανάσα σε όσους κινηθούν άμεσα και έγκαιρα για να τα προλάβουν. Από τον Ιούλιο και για 3 μήνες θα γίνονται αιτήσεις για τα νέα προγράμματα για Μεταποίηση – εφοδιαστική αλυσίδα, για Αγροδιατροφή και για Τουρισμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης παρουσίασαν τους τρόπους για να φτάσουν οι επιχειρήσεις στο maximum των ορίων επιδοτήσεων που τους επιτρέπει αυτό το πλέγμα των κινήτρων και ο νέος Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων που στέλνει η Αθήνα για έγκριση στις Βρυξέλες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χειρουργικές επεμβάσεις μετά μουσικής και στην Ελλάδα - Με ροκ και... κλαρίνο οι γιατροί μειώνουν το άγχος

ΕΚΤ: Έκτακτη συνεδρίαση για την αναταραχή στις αγορές ομολόγων

Red Bull Art of Motion: Οι καλύτεροι παρκουρίστες του κόσμου διαγωνίστηκαν στην Αστυπάλαια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης