Στο όριο των 910 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών, μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Στο όριο των 910 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών, μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

O Γενικός Δείκτης άνοιξε στις 909,97 μονάδες με άνοδο 0,41%

Στο όριο των 910 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών, μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη
Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 910 μονάδων, εν μέσω ήπιων μεταβολών στου δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 909,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,41%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,29 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (+1,61%), της Eurobanmk (+1,17%) και της Motor Oil (+0,89%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (-1,32%), της Τιτάν (-1,16%) και των ΕΛΠΕ (-0,79%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+1,36%) και των Τραπεζών (+0,63%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,70%) και της Τεχνολογίας (-0,62%).

Κλείσιμο
Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 27 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva +8,77% και Moda Bango +4,83%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Elinoil -5,62% και Δομική Κρήτης -4,15%.

Mεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολίσθησε κατά 0,7% στην έναρξη των συναλλαγών, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν 2% οδηγώντας τις απώλειες. Τραπεζικές και ασφαλιστικές μετοχές σημείωσαν μέτρια κέρδη.

Η Societe Generale κατέγραψε άνοδο 4,4% αφού συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό της στη ρωσική Rosbank και στις ρωσικές ασφαλιστικές θυγατρικές του Ομίλου στην Interros Capital, τερματίζοντας κάθε δραστηριότητα στη Ρωσία.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά κατά 0,05%, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 0,59% και τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 0,20%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,29% και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,19%.

Ειδήσεις σήμερα:

Mr. & Mrs. Peltz Beckham: Το ζευγάρι έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από το γάμο του

Πήλιο: Φριχτό δυστύχημα με 60χρονη που μπλέχτηκε στα σχοινιά στην καταρρίχηση

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ίχνη ασφυξίας στη Μαλένα και την Ιριδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης