Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες 6.42% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες 6.42% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 888,31 μονάδες

xrimatistirio_2_0_0
Με βαριές απώλειες, που επανάφεραν στους επενδυτές μνήμες από τον Μάρτιο του 2020 και την εμφάνιση του κορωνοϊού έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 888,31 μονάδες υποχωρώντας 6,42% με τις ρευστοποιήσεις από την αρχή της συνεδρίασης να είναι έντονες και με την αγορά να βλέπει αρκετούς τίτλους να σημειώνουν απώλειες σχεδόν σε διψήφια ποσοστά και το εύρος της πτώσης να ξεπερνά τις 60 μονάδες.

Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 6,63% και στις 2.165,12 μονάδες, ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 6,46% και στις 1.483,61 μονάδες και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών έκλεισε με απώλειες 8,88% και στις 659,20 μονάδες.

Καθώς η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα να παρακολουθεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εγκαταλείψει οριστικά τη διπλωματική οδό και να επιλέξει τη στρατιωτική σύγκρουση ήταν φυσιολογικό η ρηχή αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών να εμφανίσει αυτή την άσχημη εικόνα και να βρίσκεται πια στο εύρος της μεγάλης συσσώρευσης του 2021, η οποία μπορεί να έχει δημιουργήσει ισχυρές στηρίξεις, αλλά η υψηλή γεωπολιτική αβεβαιότητα δεν βοηθά στην επενδυτική εμπιστοσύνη.

Άλλωστε οι επενδυτές θα πρέπει να βάλουν στην εξίσωση την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ενώ στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός στην προσπάθεια να αποφύγουν στοιχεία με μεγαλύτερο ρίσκο.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Live update οι εξελίξεις

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή - Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη και άλλες πόλεις

Κρίση στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης