Wall Street: Ισχυρή άνοδος μετά τη «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας

Wall Street: Ισχυρή άνοδος μετά τη «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας

Πώς διαμορφώθηκαν οι τρεις μεγάλοι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

wall
Με άνοδο έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να επανακάμπτει μετά την εικόνα της περασμένης εβδομάδας, η οποία ήταν η χειρότερη από τον Οκτώβριο του 2020.

Ο Dow Jones σκαρφάλωσε 229 μονάδες με οδηγό τη μετοχή της Intel και της Goldman Sachs, για να κλείσει με άνοδο 0,29% στις 30.211 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,6% στις 3.773 μονάδες, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση από τον Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης Nasdaq σκαρφάλωσε 2,6% κλείνοντας 13.403 μονάδες.

Η μετοχή της GameStop η οποία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον στη Wall Street, έχασε 30,8%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft με άνοδο 3,6% και Intel Corp. Στο συν 2,5% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots πέφτοντας 2,1% και Walmart με πτώση 0,8%.

Η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,6% στα 53,55 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 1.863 δολ./oz. Επιπλέον το ασήμι έπιασε υψηλό οχτώ ετών, σημειώνοντας «άλμα» 11% στα 30,35 δολάρια καθώς οι μικροεπενδυτές της Reddit φαίνεται να στρέφονται στα εμπορεύματα μετά την GameStop.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα στο 1,067% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,2063 δολ.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης