Ο παγκόσμιος πόλεμος των κολοσσών στα containers

Ο παγκόσμιος πόλεμος των κολοσσών στα containers

Η ναυλαγορά των containers σημειώνει το 2020 τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων ετών

soren_toft
Η ναυλαγορά των containerships ανεβαίνει και οι Όμιλοι κολοσσοί προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις στο στελεχιακό τους δυναμικό, προκείμενου να ενισχυθούν απέναντι στον ανταγωνισμό.

Στον όμιλο της MSC ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος ο Soren Toft, ο οποίος έναν χρόνο πριν είχε φύγει από το ανταγωνιστικό Όμιλο της A.P. Moller Maersk. Είχε προσληφθεί από την MSC πέρσι τον Νοέμβριο και η ανέλιξή του είναι ταχύτατη.

Η MSC που ανήκει στην οικογένεια Απόντε, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία liners στον κόσμο και κυνηγάει να πάρει την πρωτιά από τη δανέζικη Maersk. Ο νέoς CEO θα έχει απευθείας επαφή με τον ιδρυτή και πρόεδρο της MSC, τον Τζιανλουίτζι Απόντε ένδειξη του πόσο πολύ τον εμπιστεύονται για να κάνει τον Όμιλο πρώτη παγκόσμια δύναμη.

Ο Soren Toft πριν πάρει μετακινηθεί στην εταιρεία των Απόντε έιχε 25 χρόνια προυπηρεσίας και εμπειρίας στην Maersk και μάλιστα σε υψηλόβαθμες θέσεις. Γνωρίζει όλο τον μηχανισμό λειτουργίας ενός Ομίλου Liners.

Η ναυλαγορά των containers σημειώνει το 2020 τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων ετών αφού λόγω της πανδημίας έχει αναλάβει να μεταφέρει προιόντα που καλύπτουν μία τεράστια ζήτηση ανά τον κόσμο.

Ειδικά οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες αφού γεμίζουν τις αποθήκες τους με όλα τα εμπορεύματα που έιναι αναγκάια και έχουν ζήτηση.

Κλείσιμο
Η άνοδος της ναυλαγοράς των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων άρχισε τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι σήμερα έχει παρτουσιάση άνοδο κατά 30%!

Το κόστος για να στείλει κάποιος ένα κοντέινερ από την Κίνα για τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ έφθασε τα 4.750 δολάρια αυτή την εβδομάδα αυξημένος κατά 42% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο. Για τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ το κόστος είναι 3.878 δολάρια αυξημένο κατά 50% σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα: 

Επιχείρηση Πανάκεια στη Βρετανία: Η λίστα με τα 50 νοσοκομεία που θα διανεμηθεί το εμβόλιο της Pfizer

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα: Δεν πέφτουν τα κρούσματα

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις της εφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης