Επενδύσεις: Ιδρύεται στην Αθήνα Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξειδίκευσης για τον Τραπεζικό Τομέα

Επενδύσεις: Ιδρύεται στην Αθήνα Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξειδίκευσης για τον Τραπεζικό Τομέα

Θα παρέχει συμβουλευτικές και τεχνολογικές υπηρεσίες για την σουίτα λογισμικού Finacle - ΙΒΜ και Infosys προχωρούν σε σημαντική επένδυση στην Ελλάδα

IBM
Σε μία σημαντική επένδυση προχωρούν από κοινού στην Ελλάδα οι κολοσσοί του τεχνολογικού τομέα ΙΒΜ και Infosys.

Συγκεκριμένα οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν πως προχωρούν στην ίδρυση Ευρωπαϊκού Κέντρου Εξειδίκευσης για τον Τραπεζικό Τομέα στην Αθήνα το οποίο και θα εξειδικεύεται στις λύσεις Finacle Digital Banking που σήμερα προσφέρονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών.

Ουσιαστικά το Κέντρο θα παρέχει ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές και Τεχνολογικές Υπηρεσίες για την σουίτα λογισμικού Finacle, με στόχο την επιτάχυνση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των τραπεζών. Επίσης θα υποστηρίζει έργα σε όλη την Ευρώπη και θα συνεργάζεται στενά με τα κέντρα παροχής υπηρεσιών της Finacle, παγκοσμίως.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τη δημιουργία ενός Κέντρου Εξειδίκευσης της IBM στην Αθήνα για τη σουίτα λύσεων Digital Banking της InfosysFinacle, που στόχο έχει να υποστηρίξει έργα πελατών του κλάδου σε όλη την Ευρώπη», σημειώνει ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΙΒΜ για Ελλάδα και Κύπρο, κ. Σπύρος Πουλίδας. Και προσθέτει: «Το Κέντρο αξιοποιεί την κορυφαία τεχνογνωσία του Τομέα Υπηρεσιών της IBM στη χώρα και την εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης πολυσύνθετων έργων στον τραπεζικό τομέα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για συνεχείς επενδύσεις στην Ελλάδα. Θα προσφέρει σημαντικά επιχειρηματικά πλεονεκτήματα στους τραπεζικούς πελάτες της IBΜ και θα προβάλει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ταλέντου στην παγκόσμια αγορά».
Το ύψος της νέας επένδυσης δεν κοινοποιήθηκε.  
 
Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, η σουίτα λογισμικού του κλάδου, Finacle Digital Banking, είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά τις τράπεζες να ενσωματώνουν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες σε όλο το φάσμα του οργανισμού. Το Κέντρο θα βασίζεται στις κορυφαίες δυνατότητες της ΙΒΜ για παροχή Συμβουλευτικών και Τεχνολογικών Υπηρεσιών καθώς και στην ισχυρή τεχνογνωσία της σε υλοποίηση έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον κλάδο, με στόχο την υιοθέτηση λύσεων Finacle με αξιόπιστο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

«Η αναμφισβήτητη τάση για ψηφιοποίηση, οι συνεχώς εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών, η πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών και η αυξανόμενη ανάγκη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ωθούν τις τράπεζες στην Ευρώπη να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Σε συνεργασία με την IBM, η InfosysFinacle είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει αυτό το Κέντρο Εξειδίκευσης, συνδυάζοντας την κορυφαία σουίτα DigitalBankingμε την αποδεδειγμένη εμπειρία της στον τραπεζικό κλάδο. Μαζί με την IBM, μέσω αυτού του Κέντρου, θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τις ευρωπαϊκέςτράπεζες να επιτύχουν τους στόχους τους για πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό», δήλωσε ο κ. Sanat Rao, Chief Business Officer & GlobalHead της Infosys Finacle.


Ειδήσεις σήμερα:


Νέα δημοσκόπηση: «Νταμπλ σκορ» για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα μέτρα στήριξης για εργαζομένους - επιχειρήσεις τον Μάιο

Κορωνοϊός - Ρεμντεσιβίρη και νεουμιφίλη: Ποια είναι τα δύο φάρμακα που δίνουν ελπίδες για θεραπεία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης