Γιώργος Περρής: Ο νεαρός τραγουδιστής με την εντυπωσιακή καριέρα

Γιώργος Περρής: Ο νεαρός τραγουδιστής με την εντυπωσιακή καριέρα

Μας μίλησε λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη του συναυλία στο Ηρώδειο με τον Γάλλο συνθέτη, ενορχηστρωτή και πιανίστα Μισέλ Λεγκράν

2388212
Η καριέρα του Ελληνογάλλου τραγουδιστή Γιώργου Περρή είναι παρά το νεαρό της ηλικίας του αξιοζήλευτη, με εντυπωσιακές συνεργασίες με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ο ίδιος, λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη του συναυλία στο Ηρώδειο με τον Γάλλο συνθέτη, ενορχηστρωτή και πιανίστα Μισέλ Λεγκράν, μιλά στο protothema.gr αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τα συναισθήματα του για την πολυαναμενόμενη συναυλία αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.



Παρά το νεαρό της ηλικίας σας, έχετε συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής. Ποια από αυτές τις συνεργασίες έχει χαραχτεί περισσότερο στη μνήμη σας;

Από όλες τις συνεργασίες μου πήρα και έμαθα κάτι, αντάλλαξα ενέργεια και χαμόγελα. Κάποιες φυσικά τις κρατάω πιο σφιχτά μέσα μου λόγω του ανθρώπινου στοιχείου και του τι ήταν πραγματικά ο καλλιτέχνης απέναντί μου, όπως η Lara Fabian με την οποία γίναμε πολύ στενοί φίλοι αλλά και η Tina Arena.

Ο συνδυασμός της γαλλικής και της ελληνικής κουλτούρας αποτυπώνεται στη μουσική σας;

Μεγάλωσα όντως παίρνοντας στοιχεία και από τους δύο πολιτισμούς, οπότε αναπόφευκτα αυτό αποτυπώνεται κατ’αρχάς στην προσωπικότητά μου, στις επιλογές μου. Σίγουρα έχει επηρεαστεί και η μουσική μου καθώς από παιδί ποτιζόμουν με τις μουσικές της Ελλάδας αλλά και της Γαλλίας ταυτόχρονα. Μου πήρε χρόνια για να καταλάβω ότι αυτό δεν με κάνει άνθρωπο χωρίς ρίζες, απεναντίας μού έδωσε εναν πιο χρωματιστό και πολυποίκιλο πλούτο.

Ποιοι καλλιτέχνες αποτελούν τα μουσικά σας πρότυπα;

Η Νάνα Μούσχουρη, για το συγκλονιστικό αυτό εργαλείο της φωνής της, αλλά και το απίθανο φαινόμενο που υπήρξε ως καριέρα, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Lara Fabian, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και o George Michael.

Ποια είναι τα συναισθήματα σας ενόψει της συναυλίας σας στο πλευρό του Michel Legrand στον χώρο του Ηρωδείου;

Κλείσιμο
Αυτή τη στιγμή, κυρίως ο πανικός, μιας και πλησιάζουμε με γρήγορα βήματα προς τη συναυλία! Κατ’αρχάς για μένα το Ηρώδειο ειναι το πιο ιερό θέατρο στον κόσμο, από παιδί αισθανόμουν τεράστιο δέος απέναντί του και κάθε φορά που επισκέπτομαι την σκηνή του δεν σας κρύβω ότι ο σεβασμός μαζί με το φόβο και την ευθύνη με διακατέχουν. Πόσο μάλλον φέτος που πρόκειται για μία συνεργασία με τον Michel Legrand, τον μεγαλύτερο ίσως θρύλο της κινηματογραφικής μουσικής στον κόσμο. Για μένα είναι ένα όνειρο ζωής αυτή η συναυλία, το γεγονός ότι θα τραγουδήσω όλα αυτά τα μαγικά τραγούδια με την καθοδήγησή του και το ότι μπαίνω σε έναν κόσμο που ενώ μου είναι τόσο γνώριμος από τα παιδικά μου χρόνια, συνειδητοποίησα ότι ακριβώς γι’αυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Έπρεπε να ξεχάσω ότι είχα στα αυτιά μου και να βρω τη δική μου θέση στο πώς θα τα πω. Η σύμπραξη επίσης με Συμφωνική Ορχήστρα είναι κάτι το εξωπραγματικό που απαιτεί πειθαρχία. Δεν είσαι τίποτε άλλο παρά ένα μέρος ενός συνόλου, μία κουκίδα που συμμετέχεις σε μία πανδαισία ήχου και δεν μπορείς ουτε να ξεφύγεις ούτε στο παραμικρό. Σε εντελώς άλλο επίπεδο, είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που η συναυλία αυτή θα στηρίξει τους σκοπούς του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και θα προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Σε μία εποχή που όλα δείχνουν να έχουν χάσει την πυξίδα τους, είναι πολύ σημαντικό ο καθένας από εμάς να προσφέρει όπως μπορεί.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια για το μέλλον μετά την πολυαναμενόμενη συναυλία στο Ηρώδειο;

Μετά το Ηρώδειο θα φύγω αμέσως για τον Καναδά, όπου θα εμφανιστώ στις συναυλίες της καλής μου φίλης Lara Fabian στο Μόντρεαλ και το Κεμπέκ. Παράλληλα, παρέα με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Λίνα Νικολακοπούλου ολοκληρώνουμε το δίσκο μας που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και θα σας παρουσιάσω ζωντανά κάπου στα τέλη Νοεμβρίου. Την ίδια περίοδο θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό το πρώτο μου single από τον νέο μου αγγλικό δίσκο και την άνοιξη θα προβληθεί στην Αμερική στο PBS το δεύτερο μου τηλεοπτικό αφιέρωμα.



Σημειώνουμε πως ο θρύλος της μουσικής, ο 86χρονος Γάλλος συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Μισέλ Λεγκράν θα βρεθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για μια συναυλία στο Ηρώδειο, μαζί με τον «μαθητή» του, τον Ελληνογάλλο τραγουδιστή Γιώργο Περρή και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός θα διευθύνει την ορχήστρα σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μουσικά θέματα με την υπογραφή του από ταινίες όπως «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου», «Υπόθεση Τόμας Κράουν», «Summer of ’42» και «Yentl» καθώς και πασίγνωστα τραγούδια που ερμήνευσαν σε πρώτη εκτέλεση οι Barbra Streisand, Frank Sinatra, Aretha Franklin, Shirley Bassey, Jessye Norman, Ray Charles και η Νάνα Μούσχουρη.



Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Περρής θα μοιραστεί τη σκηνή με τον Μισέλ Λεγκράν. Η πρώτη «συνάντησή» τους ήταν το χειμώνα του 2016 στη Ρωσία, σε δύο sold-out συναυλίες στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Η συνεργασία τους έγινε μία γέφυρα που ενώνει πολλές γενιές, περισσότερες από το μισό αιώνα που τους χωρίζει ηλικιακά.

Michel Legrand - Γιώργος Περρής | Spot Ηρώδειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης