Καλοκαίρι 2018 και βιβλία: Τα αστυνομικά μυθιστορήματα που προτείνουμε

Βιβλιο-προτάσεις: Τα καλύτερα crime novels για το καλοκαίρι

book-1549589_1920
Ακόμα και όσοι δεν ανοίγουν βιβλίο μέσα στη χρονιά, το καλοκαίρι αναπτύσσουν μία ανάγκη να αγοράσουν κάτι για να διαβάσουν - ειδικά στην παραλία. Αυτή η κατηγορία αναγνωστών έχει και αγαπημένο είδος: τα αστυνομικά μυθιστορήματα. Είναι γρήγορα, αγωνιώδη και συνήθως σε κάνουν να γυρίζεις τη μία σελίδα μετά την άλλη. Αν μάλιστα έχουν και καλές ανατροπές, τότε αποτελούν έναν ακόμα παράγοντα που θα κάνει καλύτερες τις διακοπές σου. Η δική μας λίστα για φέτος το καλοκαίρι, όσον αφορά τα αστυνομικά μυθιστορήματα είναι η εξής:

Το δέμα
dema

Συγγραφέας: Sebastian Fitzek
Εκδόσεις: Διόπτρα
Βαθμολογία Goodreads*: 4,05 στα 5
Υπόθεση: Η ψυχίατρος Έμα Στάιν πέφτει θύμα βιασμού. Από τότε νιώθει ασφαλής μόνο στο σπίτι της. Μέχρι τη στιγμή που ο ταχυδρόμος την παρακαλά να παραλάβει ένα δέμα για τον γείτονά της. Ένα μοναδικά εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ που εξετάζει τα όρια του ανθρώπινου μυαλού.
Διακρίσεις: Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2016
Link βιβλίου  
Διαβάστε απόσπασμα


Ο διώκτης
dioktis

Συγγραφέας: Lars Kepler
Εκδόσεις: Πατάκης
Βαθμολογία Goodreads: 4,08 στα 5 
Υπόθεση: Ένα βίντεο φτάνει στην Κρατική Εγκληµατολογική Υπηρεσία της Στοκχόλµης. Δείχνει µία γυναίκα, ζωντανή, που κάποιος την κινηµατογραφεί µέσα από το παράθυρο του σπιτιού της. Δεν ξέρει ότι την παρακολουθούν. Η αστυνοµία δε λαµβάνει σοβαρά υπόψη το υλικό. Ώσπου τη βρίσκουν νεκρή. Όταν έρχεται το επόµενο βίντεο, η αστυνοµική επιθεωρήτρια Μάργκοτ Σίλβερµαν ψάχνει απεγνωσµένα τρόπους για να αναγνωριστεί η ταυτότητα του θύµατος. Όµως είναι ήδη πολύ αργά. Τη στιγµή της αποστολής του βίντεο, οι γυναίκες έρχονται ήδη αντιµέτωπες µε τις τελευταίες τροµακτικές στιγµές της ζωής τους. Και χωρίς να συνδέει τίποτε τα θύµατα, η αστυνοµία είναι ανίσχυρη να τις βοηθήσει. Σύντοµα ο τρόµος καταλαµβάνει τη Στοκχόλµη. Ποιο θα είναι το επόµενο θύµα; Ο ψυχίατρος και υπνωτιστής δρ. Έρικ Μαρία Μπαρκ καλείται να υπνωτίσει τον σύζυγο του δεύτερου θύµατος, ελπίζοντας να ξεκλειδώσει τις µνήµες που έχει από τη σκηνή του εγκλήµατος. Όµως αυτό που αποκαλύπτει ο δρ. Μπαρκ στις συνεδρίες του τον αναγκάζει να αποφασίσει να αποκρύψει την αλήθεια από την αστυνοµία. Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η υπόθεση µπορεί να διαλευκανθεί µόνο µε τη βοήθεια του αστυνοµικού επιθεωρητή Γιούνα Λίννα, του ανθρώπου που αγνοείται πάνω από έναν χρόνο και θεωρείται νεκρός.
Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ


Τυφλή γωνία

gonia
Κλείσιμο

Συγγραφέας: Dean Koontz
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Βαθμολογία Goodreads: 3,98 στα 5 
Υπόθεση: Έχω μεγάλη ανάγκη να πεθάνω. Αυτές είναι οι ανατριχιαστικές λέξεις που αφήνει πίσω του ένας άντρας ο οποίος είχε τα πάντα στη ζωή του, αλλά επέλεξε να πεθάνει. Η χήρα του, η Τζέιν Χοκ, είναι αποφασισμένη να κάνει όλα όσα επιτάσσουν ο πόνος της, ο φόβος της και η οργή της: να ανακαλύψει την αλήθεια πάση θυσία. Ο αριθμός των επιτυχημένων ανθρώπων που χαίρουν εκτίμησης και, παρ’ όλα αυτά οδηγούνται στην αυτοκτονία, είναι ανεξήγητα υψηλός. Όταν η Τζέιν αναζητά το γιατί, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική πραγματικότητα, μια σκοτεινή συνωμοσία που απλώνει τα δίχτυα της σαν… ιστός αράχνης. Μια καινούργια σειρά καταιγιστικής δράσης, μια νέα αξιοθαύμαστη ηρωίδα που ήρθε για να μείνει.
Link βιβλίου
Δείτε βίντεο

Αρτεμις
artemis

Συγγραφέας: Weir Andy
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Βαθμολογία Goodreads: 3,67 στα 5 
Υπόθεση: Νουάρ, σασπένς και επιστημονική φαντασία. Καλωσήρθατε στην 'Aρτεμη. Την πρώτη πόλη της Σελήνης. Πληθυσμός 2.000. Κυρίως τουρίστες, κάποιοι κακοποιοί. Η Τζασμίν Μπασάρα δεν έχει καμία όρεξη να γίνει ηρωίδα: θέλει απλά να γίνει πλούσια. Για την ώρα όμως ζει σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της 'Aρτεμης και τα βγάζει πέρα ισορροπώντας διαρκώς στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη νομιμότητα και στην παρανομία. Έτσι, όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία για μια γερή μπάζα, η Τζαζ την αρπάζει. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό σχέδιο. Α, και η υλοποίησή του φυσικά! Αλλά ακόμα κι αν στην τέλεια κομπίνα της η Τζαζ έχει υπολογίσει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους της ζωής στο διάστημα και στο ένα έκτο της γήινης βαρύτητας, υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας, είτε βρίσκεται στη Γη είτε στη Σελήνη: ο άνθρωπος.
Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ


Το Κυνήγι των Φαντασμάτων
kinigi

Συγγραφέας: John Connolly
Εκδόσεις: BELL
Βαθμολογία Goodreads: 4,29 στα 5
Υπόθεση: Ο Χειμώνας είναι βαρύς. Το σκοτάδι είναι ατελείωτο… Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Τζέικομπ Έκλουντ, εξαφανίζεται, και ο Τσάρλι Πάρκερ αναλαμβάνει να τον εντοπίσει. Ο εργοδότης του Πάρκερ, ο Έντγκαρ Ρος, πράκτορας του FBI, έχει τους δικούς του λόγους να θέλει να τον βρει. Ο Έκλουντ δεν είναι ένας συνηθισμένος ερευνητής. Εξετάζει με εμμονή μια σειρά από δολοφονίες και εξαφανίσεις, καθεμία από τις οποίες συνδέεται με αναφορές για εμφανίσεις φαντασμάτων. Τώρα ο Πάρκερ θα παρασυρθεί στον κόσμο του Έκλουντ, σ' έναν κόσμο όπου η αποκρουστική Μητέρα κυβερνά μια εγκληματική αυτοκρατορία που καταρρέει, όπου άνθρωποι κάνουν συμφωνίες με αγγέλους, και όπου αθώοι και ένοχοι μαζί γίνονται θηρευτές και θηράματα σε ένα κυνήγι φαντασμάτων…
Link βιβλίου


Πόλη στο φως
poli
Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη 
Εκδόσεις: Ικαρος
Βαθμολογία Goodreads: 4,43 στα 5 
Υπόθεση: Μια έγκυος γυναίκα, με καριέρα μοντέλου, δολοφονείται άγρια στη μονοκατοικία της στο Καβούρι. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα που τους φέρνει αντιμέτωπους με προσδοκίες που διαψεύστηκαν, κυκλώματα ντόπινγκ στον αθλητισμό κι έναν κύκλο βίας που ξεκινάει από τη Σερβία του 1995 για να καταλήξει στην Αθήνα του 2014. Ταυτόχρονα, ο γιος του σαρανταπεντάρη Αστυνόμου δικάζεται με κατηγορίες που δοκιμάζουν τις αντοχές του, καθώς αναζητά τις δικές του ευθύνες στα λάθη του παρελθόντος.
Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ


Τρία μαύρα νούφαρα
noufara

Συγγραφέας: Michel Bussi
Εκδόσεις: Κέδρος
Βαθμολογία Goodreads: 3,96 στα 5 (4.049 ψήφοι)
Υπόθεση: Σ’ ένα χωριό ζούσαν τρεις γυναίκες. Η πρώτη ήταν κακιά, η δεύτερη ήταν ψεύτρα, η τρίτη ήταν εγωίστρια. Κι όμως, είχαν ένα κοινό σημείο, κάτι σαν μυστικό… Όλα είναι μια ψευδαίσθηση, ιδίως όταν ένα παιχνίδι αντικατοπτρισμών πολλαπλασιάζει τις ενδείξεις και περιπλέκει τα στοιχεία. Ωστόσο οι φόνοι που ταράζουν την ηρεμία του Ζιβερνί, αγαπημένου τόπου του ζωγράφου Κλοντ Μονέ, είναι απολύτως αληθινοί. Στο επίκεντρο της ιστορίας, τρεις γυναίκες: ένα κοριτσάκι έντεκα χρονών με ταλέντο στη ζωγραφική, μια ιδιαίτερα γοητευτική νεαρή δασκάλα και μια ηλικιωμένη με μάτια κουκουβάγιας, που παρακολουθεί τα πάντα. Και ένα θανάσιμο πάθος.
Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ


Ο Ηρακλής Πουαρό και η Έπαυλη του Γκρίνσορ
O_Iraklis_Pouaro_kai_h_epavli


Συγγραφέας: Agatha Christie
Εκδόσεις: Πατάκης
Υπόθεση:  Ένα επείγον τηλεφώνημα καλεί τον Ηρακλή Πουαρό στο Ντέβονσαϊρ για να ερευνήσει μια περίεργη υπόθεση, όπως τη χαρακτηρίζει η δεσποινίς Λέμον. Η γνωστή συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου Αριάδνη Όλιβερ, που απευθύνει την τηλεφωνική πρόσκληση στον Πουαρό, έχει ως κίνητρο γι’ αυτή την επιτακτική έκκληση μονάχα τη γυναικεία της διαίσθηση. Μήπως το επινοημένο Κυνήγι του Δολοφόνου που έχει κληθεί να καταστρώσει πρόκειται να χρησιμεύσει ως κάλυψη για κάτι πολύ πιο ζοφερό; Και τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά το περίφημο Κιόσκι, μια αρχιτεκτονική παραφωνία στον κατά τα λοιπά επιβλητικό περίβολο της Έπαυλης του Γκρίνσορ;
Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ


Μάτι στο σκοτάδι
matiskotadi

Συγγραφέας: Mo Hayder
Εκδόσεις: Διόπτρα
Βαθμολογία Goodreads: 4,00 στα 5 
Υπόθεση: Ένα εντεκάχρονο κορίτσι εξαφανίζεται. Ο επιθεωρητής Τζακ Κάφερι θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν ασυνήθιστο εγκληματία που φαίνεται να είναι κάθε φορά ένα βήμα πιο μπροστά από την αστυνομία.
Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ

Η γυναίκα στο παράθυρο
gynaika

Συγγραφέας: A.J. Finn
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Βαθμολογία Goodreads: 4,01 στα 5
Υπόθεση: Η Άννα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ – ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Άννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Τι κινείται στη σφαίρα της φαντασίας; Ποιος διατρέχει κίνδυνο και ποιος έχει τον έλεγχο; Σ’ αυτό το διαβολικά ανατριχιαστικό θρίλερ, κανένας και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Link βιβλίου
Δείτε βίντεο



Στον Πιο Σκοτεινό Δρόμο
dromos

Συγγραφέας: Tami Hoag
Εκδόσεις: BELL
Βαθμολογία Goodreads: 4,03 στα 5
Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό η Λόρεν είχε την τέλεια οικογένεια. Τον τέλειο σύζυγο. Τα τέλεια παιδιά. Και τότε, όπως συμβαίνει σε όλα τα παραμύθια, μπήκε στις ζωές τους το κακό. Καλιφόρνια, 1990. Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που εξαφανίστηκε η δεκαεξάχρονη κόρη της Λόρεν Λότον. Τώρα πια όλοι τη θεωρούν νεκρή. Και η ζωή της Λόρεν έχει καταστραφεί. Ο άντρας της αυτοκτόνησε και η μικρότερη κόρη της, η Λία, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει λίγη χαρά και να ανακαλύψει ό,τι έμεινε από την παιδική ηλικία που δεν έζησε ποτέ. Η Λόρεν ξέρει πολύ καλά ποιος πήρε την κόρη της, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον ενοχοποιεί. Θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή, η Λόρεν μετακομίζει με τη Λία στο ειδυλλιακό Όουκ Νολ. Όταν όμως μετακομίζει εκεί και ο κύριος ύποπτος της Λόρεν, τότε όλα δείχνουν πως η ιστορία ετοιμάζεται να επαναληφθεί. Γιατί η Λία Λότον σύντομα θα γίνει δεκάξι και στο Όουκ Νολ κυκλοφορεί ελεύθερο ένα αρπακτικό…
Link βιβλίου



Η σκιά
skia


Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης
Εκδόσεις: Διόπτρα
Βαθμολογία Goodreads: 4,58 στα 5
Υπόθεση: Λίγο έξω από το Έρεμπρο ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγνώστου. Όποιος κι αν ήταν ο δράστης, φρόντισε να δημιουργήσει μια μακάβρια σκηνή και να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα επέτρεπε την αναγνώριση του θύματος. Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης θα ακούσει έντρομος τον Γιούσι Αλεξάντερσον, τον επικεφαλής της Σήμανσης, να του λέει: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ασέβεια σε νεκρό. Όποιος και να το έκανε έχει τον διάβολο μέσα του. Και, παρόλο που δεν είμαι δεισιδαίμων, Άντερς, από χτες το βράδυ έχω την αίσθηση ότι αυτό το κακό κόλλησε πάνω μας και μας ακολουθεί παντού».
Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ

Τυφλά ψάρια
psaria

Συγγραφέας: Δημήτρης Σίμος
Εκδόσεις: BELL
Βαθμολογία Goodreads: 4,66 στα 5 
Υπόθεση: Το άψυχο σώμα μιας νεαρής μητέρας ανακαλύπτεται στα βράχια της θάλασσας, δίπλα στην αλάνα του Φάρου. Ο αστυνόμος Καπετάνος καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι ενός φόνου που θα εμφανίσει μπροστά του ένα στοιχειωμένο παρελθόν. Ο υπόκοσμος βγαίνει από το σκοτάδι αναζητώντας μια θέση στο φως με ανταμοιβή το χρήμα. Μυστικά αίματος μέσα στην οικογένεια. Αδελφικοί δεσμοί που καμουφλάρονται. Το φως μπορεί να δώσει τη λύση. Τα ψάρια πρέπει να τυφλωθούν, να χάσουν το πλεονέκτημα του καμουφλάζ. Μια παράνομη ερωτική σχέση οδηγεί στην καταστροφή. Η προσπάθεια αναρρίχησης στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα θα αποτελέσει την αρχή για το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι χωρίς νικητή.
Link βιβλίου


Το κορίτσι στην ομίχλη
kori
Συγγραφέας: Donato Carrisi
Εκδόσεις: Πατάκης
Βαθμολογία Goodreads: 3,91 στα 5
Υπόθεση: Η νύχτα που όλα άλλαξαν για πάντα είναι μια παγωμένη νύχτα με ομίχλη στο Αβεσό, ένα χωριό φωλιασμένο σε μια βαθιά κοιλάδα ανάμεσα στις σκιές των Άλπεων. Ίσως να ήταν ακριβώς εξαιτίας της ομίχλης που το αυτοκίνητο του ειδικού πράκτορα Φόγκελ κατέληξε σ’ ένα χαντάκι. Ένα συνηθισμένο ατύχημα. Ο Φόγκελ είναι καλά, αλλά έχει πάθει σοκ. Δε θυμάται γιατί βρίσκεται εκεί, ούτε πώς έφτασε. Κι όμως, ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο ειδικός πράκτορας Φόγκελ θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου αλλού, μακριά από το Αβεσό. Πράγματι, πλέον έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που μια κοπελίτσα απ’ το χωριό εξαφανίστηκε στην ομίχλη. Δύο μήνες από τότε που ο Φόγκελ ασχολήθηκε με αυτό που, από απλή υπόθεση εκούσιας φυγής, μετατράπηκε πρώτα σε υπόθεση απαγωγής κι έπειτα σε τεράστιο μιντιακό γεγονός. Έχουν περάσει δύο μήνες απ’ όλα αυτά και ο ειδικός πράκτορας Φόγκελ θα έπρεπε πλέον να βρίσκεται μακριά από εκείνα τα αφιλόξενα βουνά. Όμως τότε τι κάνει ακόμα εκεί; Γιατί εκείνο το ατύχημα; Και, κυρίως, αφού δεν έχει χτυπήσει, σε ποιον ανήκει το αίμα που έχει στα ρούχα του;
Link βιβλίου

Η άλλη πλευρά της σιωπής

kerr

Συγγραφέας: Philip Kerr
Εκδόσεις: Κέδρος
Βαθμολογία Goodreads: 4,03 στα 5
Υπόθεση: Γαλλική Ριβιέρα, 1956. Ο Μπέρνι Γκούντερ δουλεύει με ψευδώνυμο σε ξενοδοχείο και προσπαθεί να μείνει μακριά από φασαρίες. Παίζει μπριτζ και συνδέεται φιλικά με τον διάσημο συγγραφέα Σόμερσετ Μομ, που επίσης ζει στην Κυανή Ακτή. Στην υπέροχη βίλα του, ο Μομ αναφέρει στον Μπέρνι την ύπαρξη μιας ενοχοποιητικής φωτογραφίας: δείχνει τον Μομ ανάμεσα σε ένα γκρουπ γυμνών αντρών δίπλα σε μια πισίνα – ένας από αυτούς είναι ο διαβόητος κατάσκοπος Γκάι Μπέρτζες, ο οποίος αυτομόλησε πρόσφατα στη Μόσχα μαζί με τον Ντόναλντ Μακλίν. Το παρελθόν χτυπά την πόρτα του Μπέρνι. Τη φωτογραφία έχει στην κατοχή του ένας παλιός του γνώριμος, ο Χάρολντ Χένιχ, πρώην λοχαγός στις υπηρεσίες ασφαλείας των ναζί και αδίστακτος εκβιαστής, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων το 1945, μεταξύ αυτών και της γυναίκας που αγαπούσε ο Μπέρνι. Ο Χένιχ απαιτεί από τον Μομ πενήντα χιλιάδες δολάρια για να του επιστρέψει τη φωτογραφία. Όταν ο συγγραφέας προτείνει στον Μπέρνι να αναλάβει την υπόθεση, εκείνος στην αρχή διστάζει. Όμως νοσταλγεί τη δουλειά του ντετέκτιβ και θέλει επίσης να πάρει πίσω το αίμα του από τον Χένιχ.
Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ


*Το Goodreads είναι ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και καταλογογράφησης για το βιβλίο που ανήκει στην εταιρία Amazon. Η ιστοσελίδα επιτρέπει στον οποιονδήποτε να ψάχνει ελεύθερα την εκτενή βάση δεδομένων της, αποτελούμενη από βιβλία, σχόλια και κριτικές, που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι χρήστες της. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν και να δημιουργήσουν καταλόγους ή συλλογές βιβλίων και λίστες ανάγνωσης.  Επίσης ψηφίζουν και έτσι διαμορφώνουν βαθμολογία για τα βιβλία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης