Βιβλίο: Γνωρίστε τον Ρένο τον Ζαχαρένιο που ετοιμάζει μία… ζαχαρένια συνταγή

Βιβλίο: Γνωρίστε τον Ρένο τον Ζαχαρένιο που ετοιμάζει μία… ζαχαρένια συνταγή

Το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» μας μεταφέρει στον γλυκό κόσμο ενός τετραπέρατου ζαχαροπλάστη που αγαπάει πολύ τους ανθρώπους

Βιβλίο: Γνωρίστε τον Ρένο τον Ζαχαρένιο που ετοιμάζει μία… ζαχαρένια συνταγή
Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ' αυτούς που ξέρουμε, ζει στα ...σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως;

Οι μικροί, αλλά κι οι μεγαλύτεροι αναγνώστες, μπορούν να… γευθούν την ιστορία του μικρού ζαχαροπλάστη μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες του βιβλίου της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου «Μια ζαχαρένια συνταγή», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιανός.

Κλείσιμο
Πρόκειται για μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης, ενώ κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη της ΕΡΤ, σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου.

Σκοπός του βιβλίου είναι να καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Με παράλληλες δράσεις, υποστηρίζει την παρούσα έκδοση ο Δήμος Πειραιά.

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και στον ελεύθερο χρόνο της αναλαμβάνει να βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν εις πέρας πότε τις ζαχαρένιες και πότε τις αλμυρές αποστολές τους. Αυτό το κάνει από μικρή.

Ακόμα και ο ίδιος ο Ρένος ο Ζαχαρένιος έκανε δηλώσεις για την κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Η βοήθειά της ήταν πολύτιμη, κι έτσι μαζί με την ομάδα έκτακτων αναγκών καταφέραμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτή την αποστολή αγάπης».


Το εξώφυλλο του βιβλίου «Μια ζαχαρένια συνταγή»


Η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης