Μαθητές του Πειραιά θα γράψουν 2.500 παραμύθια για την ανακύκλωση

Μαθητές του Πειραιά θα γράψουν 2.500 παραμύθια για την ανακύκλωση

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει 40 σχολεία, 2.500 μαθητές, ωριαία βιωματικά σεμινάρια και ένα υπέροχο παραμύθι 

didaskalia
Ο δήμος Πειραιά και η συγγραφέας Λία Λάππα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται για ένα μεγάλο καινοτόμο και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει 40 σχολεία, 2.500 μαθητές, ωριαία βιωματικά σεμινάρια και ένα υπέροχο παραμύθι το οποίο είναι εγκεκριμένο από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Πειραιά.
lia_lapa
Η Λία Λάππα με το καινούργιο της παραμύθι

Το παραμύθι με τίτλο «Το μαγαζάκι της κυρίας Καθαρούλας» με υπέροχους πρωταγωνιστές, διδάσκει την καθαριότητα και την ανακύκλωση, ενώ σε βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο πραγματεύεται τη φιλία.

Το παραμύθι δίνεται δωρεάν στους μαθητές και λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο βιωματικό σεμινάριο που παρακολουθούν.

Η έμπειρη δημοσιογράφος και επιτυχημένη συγγραφέας με ευπώλητα βιβλία στα καταστήματα public γράφοντας το παραμύθι πριν έναν χρόνο, σκέφτηκε να προτείνει στον Δήμο Πειραιά να μπει η ίδια στα σχολεία και όχι μόνο να μιλήσει στα παιδιά για το φλέγον θέμα της ανακύκλωσης, αλλά να τους διδάξει και τις αρχές της δημιουργικής γραφής, ούτως ώστε τα παιδιά να εμπνευστούν και να γράψουν τα δικά τους παραμύθια, άλλωστε η ίδια έχει ξεκινήσει να παραδίδει online μαθήματα δημιουργικής γραφής σε μεγάλους με ειδικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που το έχει γράψει η ίδια.
didaskalia
Το βιωματικό εργαστήρι για την ανταποδοτική ανακύκλωση

Κλείσιμο
Η Λία Λάππα, η οποία επιχειρηματικά, ανήκει στις νεοφυείς επιχειρήσεις του Πειραιά, εκμυστηρεύτηκε την ιδέα της, στον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος είναι ευαισθητοποιημένος σε καινοτόμες ιδέες και στο άκουσμά της, υποστήριξε το συνολικό project.

Η θετική απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ήρθε γρήγορα καθώς πρόκειται για έναν δήμαρχο που «αγκαλιάζει» ό,τι δίνει έμπνευση στα παιδιά.

Λάτρης της δημιουργικότητας ο ίδιος, επενδύει στη γνώση των παιδιών για έναν κόσμο πιο πράσινο. Μάλιστα η συγγραφέας αργότερα εξομολογήθηκε ότι την είχε εμπνεύσει για τον χαρακτήρα του δημάρχου.
antidimarxos
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας

Δίπλα στην Λία Λάππα και σε κάθε σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ο οποίος μιλάει με τα παιδιά, ακούει τις απόψεις τους και συζητά με συλλόγους γονέων για το πώς θα γίνεται καλύτερα η ανακύκλωση. Μάλιστα ο ίδιος από τώρα σχεδιάζει την μεγάλη γιορτή Ανακύκλωσης στο τέλος Ιουνίου όπου θα βραβευτεί το καλύτερο παραμύθι ενώ θα έχει μέσω κλήρωσης πολλά και μεγάλα δώρα για τους μαθητές.
Από τις πρώτες επαφές με τα παιδιά προκύπτει ότι αρκετά, έχουν συγγραφική φλέβα με ερωτήσεις και διαπιστώσεις που συγκινούν, ενώ το μαθησιακό επίπεδο είναι ιδιαιτέρως υψηλό.
vivlios
Το παραμύθι «Το μαγαζάκι της κυρίας Καθαρούλας»
vivlio3

Γνώσεις, ενσυναίσθηση και έμπνευση αυτά χρειάζονται οι μαθητές και ας ελπίσουμε ότι θα το παράδειγμα του Δήμου Πειραιά θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυνηγητό e-αποδείξεων για έκπτωση φόρου έως 2.300 ευρώ

Από την Ντόχα, στις φυλακές του Σαιν-Ζιλ η Καϊλή - Οι κατηγορίες, οι ποινές και τα ερωτήματα

Φιλίνη VS Μπάρμπα: Το τρολάρισμα και η κόντρα χρόνια δεν κοιτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης