Θωμάς Κωνσταντίνου στο protothema.gr: «Έφτιαξα έναν νέο δίσκο με σκοπό να βγάλω από μέσα μου τον φόβο των ημερών»

Θωμάς Κωνσταντίνου στο protothema.gr: «Έφτιαξα έναν νέο δίσκο με σκοπό να βγάλω από μέσα μου τον φόβο των ημερών»

Ο δεξιοτέχνης μουσικός μάς συστήνει τα καινούργια του κομμάτια και εξομολογείται πώς βιώνει ο ίδιος τις μέρες του εγκλεισμού

Θωμας_Κωνσταντινου

Την θετική πλευρά του εγκλεισμού, αυτήν της έμπνευσης και της δημιουργίας, την οποία έχει εκμεταλλευτεί στο παρελθόν πλήθος σπουδαίων δημιουργών, αναδεικνύει ο νέος δίσκος του δεξιοτέχνη μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου, με τίτλο «Holly Week», που διακατέχεται από το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας και μόλις κυκλοφόρησε από την FM Records. Δεδομένων μάλιστα των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να ακούσουν τα καινούργια αυτά κομμάτια στο διαδίκτυο.

Thomas Konstantinou - Holy Week (Full Album//Official Audio)

O εξαιρετικός μουσικός, συνθέτης, παραγωγός και ενορχηστρωτής, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Έρικ Μπάρντον, οι Calexico, η Νάνα Μούσχουρη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Χάρις Αλεξίου κ.α., εκμεταλλεύτηκε τις ώρες της καραντίνας και έγραψε μια σειρά από πρωτότυπες συνθέσεις, οι οποίες, μαζί με κάποιες διασκευές βασισμένες σε γνωστούς Πασχαλινούς ύμνους, αποτελούν το υλικό του νέου του δισκογραφικού εγχειρήματος.

« Ήταν μία στιγμή  που με ανάγκασε να έρθω αντιμέτωπος, όπως όλοι μας, με τον εαυτό μου, κλεισμένος σε ένα δωμάτιο παρέα μόνο με το ούτι μου, τον πρώτο και παντοτινό φίλο και σύντροφο, δίχως τις ανέσεις και τις ευκολίες μιάς μεγάλης παραγωγής,  ολομόναχος και ολότελα γυμνός» εξηγεί ο ίδιος στο protothema.gr.

Όσο για το γεγονός ότι επέλεξε ως κεντρικό θεματικό άξονα αυτής της δισκογραφικής δουλειάς την Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία βρίσκεται προ των πυλών εξηγεί: «Η αντίδρασή μου στο έρεβος του εγκλεισμού αποτυπώθηκε σε έξι συλλεκτικά κομμάτια, ένα για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, με έμπνευση από το παρελθόν αλλά και το σήμερα. Προσωπικά βιώματα σε σχέση με το «Πάσχα», το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή και από την αιχμαλωσία στην ελευθερία μετασχηματίζονται σε μελωδίες άλλοτε γνώριμες και άλλοτε νέες αλλά με βάση τη μνήμη και την έντονη ανάγκη για επι – κοινωνία!»

Θωμας_Κωνσταντινου_-_Αρβανιτακη
Ο Θωμάς Κωνσταντίνου με την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Είναι πράγματι εντυπωσιακό να παρακολουθεί κανείς, από την πλευρά του ακροατή, την μετουσίωση του αναγκαστικού εγκλεισμού όχι σε πλήξη, απραγία και παραίτηση, όπως συχνά συμβαίνει, αλλά σε έμπνευση, και δουλειά και δημιουργία!

Η διαδικασία αυτή, εξάλλου, υπήρξε λυτρωτική και για τον ίδιο τον καλλιτέχνη: «Έπειτα από προτροπή του φίλου Μιχάλη Κουμπιού, ηχογράφησα αυτές τις έξι μελωδίες με σκοπό να βγάλω από μέσα μου τον φόβο των ημερών και ίσως έτσι να ταυτιστώ με όλους αυτούς γύρω μου, που αναζητούν, ο καθένας με τον τρόπο του, την λύτρωση και την Ανάσταση» εξομολογείται ο ίδιος με ειλικρίνεια.

Γεννημένος στην Αθήνα, το 1980, και μεγαλωμένος σε μουσική οικογένεια, ο Θωμάς Κωνσταντίνου ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία μόλις ετών. Παρόλα αυτά σαγηνεύτηκε περισσότερο από το ούτι και τους ήχους άλλων παραδοσιακών οργάνων, όπως το λαούτο και το μαντολίνο, και επικεντρώθηκε σε αυτά δημιουργώντας, σιγά – σιγά ένα δικό του, ξεχωριστό μουσικό ύφος το οποίο συνδυάζει αρμονικά στοιχεία από την Ανατολή και τη Δύση.

Το 2001 έφτιαξε το δικό του γκρουπ, τους «Τακίμ», το οποίο συγκαταλέγεται, δικαίως, ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά μουσικά σχήματα γι’ αυτό εξάλλου και είναι περιζήτητο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 Ακούστε όλο τον νέο δίσκο του Θωμά Κωντσταντίνου εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης