Ρένος Χαραλαμπίδης - Γιάννης Χριστόπουλος: Όταν ένας ηθοποιός συμπράττει με έναν τενόρο

Ρένος Χαραλαμπίδης - Γιάννης Χριστόπουλος: Όταν ένας ηθοποιός συμπράττει με έναν τενόρο

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη «Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων» παρουσιάζεται στις 30 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής 

Renos_1
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας χαμαιλέοντας που αλλάζει δέρμα και απο ηθοποιός-σκηνοθέτης γίνεται τραγουδιστής, αφηγητής, ενίοτε και δημοσιογράφος για τις ανάγκες της δουλειάς του.

Στις 30 Νοεμβρίου συμπράττει στο Μέγαρο Μουσικής με τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλος και την πιανίστρια Σοφία Ταμβακοπούλου σε μια διαφορετική παράσταση.

Με έμπνευση από την «Μπαλάνστα στους άδοξους ποιητές των αιώνων» του «καταραμένου» Κώστα Καρυωτάκη, οι τρεις συντελεστές εντρυφούν με την δική τους ξεχωριστή ματιά σε ποιητές και συνθέτες του Μεσοπολέμου.

Κοινός παρονομαστής όλων; Η άδικη περιθωριοποίηση τους την εποχή που μεγαλούργησαν χωρίς να απολαύσουν την καταξίωση του κοινού και των κριτικών της εποχής.

Στον ρόλο του σκηνοθέτη και του αφηγητή ο Ρένος Χαραλαμπίδης μαζί με τους δύο συνεργάτες του φέρνει στο φως ξεχασμένους ποιητές σαν τον Γιάννη Αηδονόπουλο, τον Πέτρο Δήμα, τον Μίνω Ζώτο και άλλους.

Μαζί με αυτούς αποδίδεται ένας φόρος τιμής σε συνθέτες όπως ο Βασίλειος Θεοφάνους, ο Γιάννης Χονδρογιάννης, ο Γιώργος Καζάσογλου, ο Αιμίλιος Ριάδης κ.α.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν εννέα ποιήματα και εννέα τραγούδια των σπουδαίων αυτών δημιουργών που βγαίνουν από την λησμονιά στο φως χάρη στην σύμπραξη τριών εξαιρετικών καλλιτεχνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης