Το Ωδείο Αθηνών και το ίδρυμα Schwarz παρουσιάζουν το θεατρικό “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

Το Ωδείο Αθηνών και το ίδρυμα Schwarz παρουσιάζουν το θεατρικό “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

Μια παράσταση εμπνευσμένη από το νησί της Σάμου

Το Ωδείο Αθηνών και το ίδρυμα Schwarz παρουσιάζουν το θεατρικό “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

Η ενασχόληση με το εγχείρημα ''Πυθαγόρας'' ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 στη Σάμο με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz.  Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών σε συνεργασία με διακεκριμένους επιστήμονες, καλλιτέχνες και δασκάλους εξερεύνησαν την έννοια «Πυθαγόρας» από κάθε δυνατή οπτική. 

 Το αποτέλεσμα είναι ένα τρίπτυχο θεατρικών παραστάσεων που θα παρουσιαστεί στη Σάμο τον προσεχή Αύγουστο. Μαθητές του Ωδείου μελέτησαν τις μεθόδους και αρχές του μεγάλου φιλοσόφου, καθώς και τον αντίκτυπο των ιδεών του σε διάφορα θέματα – επιστημονικά και καλλιτεχνικά – από την εποχή του μέχρι και τον 21ο αιώνα. Έτσι φέτος, μια παράσταση In situ και εμπνευσμένη από το νησί και τον Πυθαγόρα λαμβάνει χώρα σε τρία μέρη.  

Μέρος πρώτο:
Κλείσιμο
“Ίχνη” Σύλληψη/Καθοδήγηση:  Τζωρτζίνα Κακουδάκη 14 Αυγούστου, Πυθαγόρειο, 18:30 Μια περιπατητική παράσταση στα Πυθαγόρεια μονοπάτια. Μια παράσταση εμπειριών για το χτες και το σήμερα, για τη μνήμη και το παρόν, το μύθο και την πραγματικότητα και την απόσταση ανάμεσά τους.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου με κατοίκους του νησιού και την 12μελή ομάδα των ηθοποιών της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, που θα οδηγηθούν σε μία κοινή αφήγηση για την αίσθηση της ιστορίας και της Πυθαγόρειας κληρονομιάς στο νησί που τον γέννησε.  

Μέρος δεύτερο: 
“Αριθμοί / Imagine” Κείμενα εμπνευσμένα από τις ιδέες του Πυθαγόρα Σκηνοθεσία:  Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης 16 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, 21:00 Στον άφθαρτο κόσμο των ιδεών, οι Αριθμοί δεν δείχνουν να μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους. 

Οι Φυσικοί Αριθμοί κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους ότι πάνε ενάντια στη Φύση.  Προκειμένου να λύσουν αυτή την έντονα υπαρξιακή σύγκρουση, συλλαμβάνουν μια παράξενη ιδέα…  

Μέρος τρίτο: «Πλάτωνος Φαίδων»
Σκηνοθεσία:  Ακύλλας Καραζήσης 18 Αυγούστου, Πυθαγόρειο, 19:00

Προσπάθεια αποσπασματικής απόδοσης ενός πλατωνικού διαλόγου. Περπατάω /Σκέπτομαι /Μιλάω. Περπατάω βηματίζοντας το σχήμα του σαλιγκαριού. Σκέφτομαι τον θάνατο και μιλάω κυριολεκτώντας. Ο τρόπος παιγνιώδης. Προφορικός, μουσικός, διασκεδαστικός. Πότε-πότε υπό τους ήχους μιας ντραμς.  


Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη Αγγελική Ζησούδη Παναγιώτης Καμμένος Ελεάνα Καυκαλά Στέλλα Μαγγανά Μαρία Προϊστάκη Θάνος Τσακαλίδης Δημήτρης Τσεσμελής Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη Ανθούλα Χαιροπούλου Κωστής Χαραμουντάνης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης