Η Παλαγγιά συνεχίζει την κόντρα και κατηγορεί την Περιστέρη ότι εξαρτάται από την κυβέρνηση

Η Παλαγγιά συνεχίζει την κόντρα και κατηγορεί την Περιστέρη ότι εξαρτάται από την κυβέρνηση

Η καθηγήτρια κατηγόρησε την επικεφαλής της ανασκαφής στην μφίπολη ότι κατονόμασε τον Δεινοκράτη ως δημιουργό του τάφου χωρίς να έχει κανένα στοιχείο - «Είναι πολυάνδριο, δηλαδή είναι θαμμένοι πολλοί», είπε η Όλγα Παλαγγιά για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης

Η Παλαγγιά συνεχίζει την κόντρα και κατηγορεί την Περιστέρη ότι εξαρτάται από την κυβέρνηση
Όπως φαίνεται η κόντρα των αρχαιολόγων για τον τάφο της Αμφίπολης καλά κρατεί...

Σε νέες της δηλώσεις η αρχαιολόγος Όλγα Παλαγγιά εμφανίστηκε για ακόμα φορά αρνητική στο ενδεχόμενο ο τάφος να είναι μακεδονικός. «Μόνο σε αυτή την ανασκαφή έχει γίνει τόσο ντόρος», υποστήριξε η καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας στην πρωινή εκπομπή του Mega η οποία έσπευσε να κατηγορήσει την  επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη κυρία Κατερίνα Περιστέρη ότι «εξαρτάται από την κυβέρνηση». «Πολιτικός ο λόγος που δηλώνουν όλοι ότι είναι μακεδονικός ο τάφος, η κυρία Περιστέρη εξαρτάται από την κυβέρνηση, καθώς η ανασκαφή απαιτεί τεράστια χρηματοδότηση. Μόνο σε αυτή την ανασκαφή έχει γίνει τόσο ντόρος», δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Παλαγγιά.

«Αν είχε βρεθεί ο τάφος στην Τεγέα ή την Πελοπόννησο δε θα γινόταν τόσο ντόρος», συνέχισε και πρόσθεσε, τονίζοντας, ωστόσο, τη σπουδαιότητα του τάφου: «Το μνημείο αυτό είναι καταπληκτικό, έχει πολύ μεγάλη αξία. Αλλά αν δεν ήταν στα εδάφη της Μακεδονίας, σας λέω δε θα γινόταν τόσο χαμός».
Κλείσιμο




«Πριν μπει στον τάφο η κυρία Περιστέρη, χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, δήλωσε ότι ήταν ο Δεινοκράτης ο δημιουργός του τάφου», είπε -μεταξύ άλλων- η κυρία Παλαγγιά προσθέτοντας ότι ο καθένας πια έχει το δικαίωμα να κάνει δηλώσεις, αφού υπάρχει πληθώρα ανακοινώσεων.

Επίσης, η αρχαιολόγος αμφισβήτησε για ακόμα μια φορά τη χρονολόγηση του τάφου, λέγοντας: «Ο τάφος είναι του 1ου αιώνα π.Χ., Έλληνες το έχουν κάνει το μνημείο, είναι ελληνικό, απλά το χρηματοδότησαν οι Ρωμαίοι. Και αν δεν κατασκευάστηκε τον πρώτο αιώνα τότε σίγουρα κατασκευάστηκε μέχρι το 280 π.Χ, ή την περίοδο που ήταν οι Ρωμαίοι στην Ελλάδα».

Τέλος, έκανε και την πρόβλεψή της σχετικά με τον νεκρό που φιλοξενεί ο τάφος, «Είναι πολυάνδριο, δηλαδή είναι θαμμένοι πολλοί. Επίσης, οι τρεις πύλες που έχουν βρεθεί χωρίς πόρτες δείχνουν ότι το μνημείο ήταν επισκέψιμο, όλοι οι μακεδονικοί τάφοι έχουν μια πόρτα μαρμάρινη, εδώ προς το παρόν δεν έχουμε βρει τίποτα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης