Γιατί λένε ότι δεν έχει συληθεί ο τάφος της Αμφίπολης
Η γενική γραμματέας Πολιτισμού αποκλείει, ουσιαστικά, το σενάριο η πρόσοψη της μίας από τις δύο Καρυάτιδες να έχει φθαρεί από ανθρώπινο χέρι - Κοντά και σε τρίτη είσοδο στο μνημείο οι ανασκαφείς
Σε φθορά των υλικών και όχι σε κάποια παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι αποδίδει η γενική γραμματέας Πολιτισμού και αρχαιολόγος, Λίνα Μενδώνη, το γεγονός ότι το πρόσωπο της μίας από τις δύο Καρυάτιδες που βρέθηκαν στον τύμβο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, είναι σπασμένο.
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega», η κυρία Μενδώνη έδειξε να αποκλείει το σενάριο ο τάφος να έχει συληθεί και εξήγησε πώς η φθορά στο πρόσωπο της Καρυάτιδας μπορεί να έχει προέλθει με φυσικό τρόπο (γήρανση των υλικών και πτώση λίθων) και όχι από αρχαιοκάπηλους, που προσπάθησαν να μπουν στο χώρο του ταφικού μνημείου.
Μιλώντας, δε, στον Σκάι, η κυρία Μενδώνη αποκάλυψε ότι οι αρχαιολόγοι βρίσκονται κοντά σε μια ακόμη είσοδο στον τύμβο Καστά.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.