«Αργυρός Κίονας» για τον «Εχθρό» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

«Αργυρός Κίονας» για τον «Εχθρό» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Μία μεγάλη διάκριση απέσπασε η τελευταία ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Λούξορ στην Αίγυπτο.

«Αργυρός Κίονας» για τον «Εχθρό» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου
Με τον «Αργυρό Κίονα» έφυγε από το  Φεστιβάλ του Λούξορ στην Αίγυπτο, ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος που τιμήθηκε για την ταινία «Ο Εχθρός μου». Tο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του από τις 19 ως τις 25 Ιανουαρίου και είναι ένα από τα πιο σημαντικά για την Αίγυπτο.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Μανώλης Μαυροματάκης, που ενσαρκώνει έναν φιλήσυχο οικογενειάρχη, ιδιοκτήτη γεωπονικού ανθοπωλείου. Ο Κώστας Στασινός -όπως είναι το όνομα του ήρωα στην ταινία- ζει μία συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, και τα δύο παιδιά τους, τον 17χρονο Ανδρέα και την 14χρονη κόρη τους, Λουί. Μετά από μια βίαια εισβολή στο σπίτι του, εγκαταλείπει τις προοδευτικές ιδέες που είχε ενστερνιστεί από τα φοιτητικά του κιόλας χρόνια, και αποφασιζεί να πάρει τον νόμο στα χέρια του.

Κλείσιμο
«Η ταινία είναι σκληρή όσο και η εποχή μας. Στην ταινία οι "κακοί" δεν είναι μόνο ξένοι. Είναι και Έλληνες, είναι γείτονες, είναι φίλοι, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Γιατί πολύ σωστά το λέει ένας - άγνωστος - ποιητής “ο χειρότερος εχθρός μου είναι πάντοτε εντός μου”. Ο άνθρωπος μπορεί να κρύβει ένα ζώο μέσα του. Μόνο μέσα από την πάλη μπορείς να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά είσαι» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος για την ταινία του.

Δείτε το trailer 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης