Αλεξάντερ Πέιν: «Ο παππούς μου αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά μας»

Αλεξάντερ Πέιν: «Ο παππούς μου αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά μας»

Ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Αλεξάντερ Πέιν αποκάλυψε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο παππούς του αναγκάστηκε να αλλάξει το ελληνικό επώνυμο του -Παπαδόπουλος- λόγω του ανθελληνικού κλίματος που υπήρχε στην Αμερική των αρχών του 20αι.

Αλεξάντερ Πέιν: «Ο παππούς μου αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά μας»
Στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBS «George Stroumboulopoulos Tonight» που παρουσιάζει ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος, βρέθηκε ο  Αλεξάντερ Πέιν.

Στην συνέντευξη που ακολούθησε ο δις βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος αποκάλυψε ότι το όνομα της οικογένειας του ήταν Παπαδόπουλος -κατάγεται από την Αχαϊα-και ότι ο παππούς του αναγκάστηκε να το αλλάξει, λόγω του ανθελληνικού κλίματος που υπήρχε στην Αμερική των αρχών του 20αι.

«Οι παλιοί δεν ήθελαν να μιλάνε για αυτά. Αλλά ας μην το κάνουμε μεγάλο θέμα. Είμαι ένας Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου, Νίκος Παπαδόπουλος ήρθε στην Ομάχα το 1912-1913. Και το 1915 αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα του. Όχι σε Πάπας, όπως έκαναν πολλοί, αλλά το αμερικανοποίησε πλήρως!» είπε ο σκηνοθέτης.

Υπάρχουν ηθοποιοί που τον ρωτάνε αν υπάρχει κάποιο project για αυτούς; «Συνήθως είναι ανώνυμοι ηθοποιοί που τους συναντώ στο δρόμο και μου βάζουν φωτογραφίες στο χέρι». «Κάτι που δεν έκανε προφανώς ο Κλούνεϊ» σχολίασε χιουμοριστικά ο παρουσιαστής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Πέιν είχε απορρίψει το πιο περίζητο ηθοποιό του Χόλιγουντ για την ταινία του «Πλαγίως».

Ο Πέιν είπε σχετικά: «Τον συνάντησα όταν έκανα την ταινία Πλαγίως. Για τον ρόλο του αποτυχημένου ηθοποιού της τηλεόρασης που έπαιξε τελικά ο Τόμας Χέιντεν Τσερτς. Μου άρεσε ο Κλούνεϊ αρκετά. Του είπα ότι λάτρευω τη δουλειά του αλλά όχι για αυτόν τον ρόλο. Το ξέρω ότι όλοι πιστεύουν ότι ο πιο όμορφος και επιτυχημένος ηθοποιός αλλά δεν ταίριαζε στον ρόλο του αποτυχημένου ηθοποιού της τηλεόρασης!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης