The Women Network: Ένας νέος θεσμός για την ενίσχυση των γυναικών
Γυναίκες από διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν μια άκρως πρωτότυπη πλατφόρμα με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση νέων προτάσεων που θα θέτουν στο επίκεντρο της γυναίκες. Ο νέος θεσμός λέγεται The Women Network και έχει ιδέες που θα συζητηθούν
Όλα στη Φιλοσοφία και την εξέλιξη του Πολιτισμού ξεκίνησαν γύρω από ένα τραπέζι, από όπου ξεπήδησαν οι ιδέες που διαμόρφωσαν την ανθρωπότητα, όπου ακούστηκαν οι αρχές που έφτιαξαν νέες πολιτείες ή που ενέπνευσαν τον έρωτα: μόνο που στην αρχαιότητα οι συνδαιτημόνες ήταν, στην πλειοψηφία, άνδρες.
Τώρα ήρθε η ώρα των γυναικών για να ακουστούν και σε κρίσιμους καιρούς επιβάλλεται ακόμα περισσότερο η ένωση δυνάμεων, η κοινή πίστη ότι όταν οι φωνές ενώνονται ακούγονται πιο δυνατά. Όλα λοιπόν για τις γυναίκες του The Women Network ξεκίνησαν, πριν από έναν χρόνο, γύρω από ένα τέτοιο τραπέζι, όπου τέσσερεις δυναμικές γυναίκες είχαν την ιδέα να φτιάξουν το δικό τους δυναμικό τόπο διασύνδεσης, εξέλιξης και αλληλουποστήριξης στον επαγγελματικό κόσμο-τον οποίο ονόμασαν The Women Network: γυναίκες που είχαν διανύσει τη δική τους αξιόλογη πορεία στον χώρο τους μπορούν να προσφέρουν τη δική τους εμπειρία και με τη συμβολή τους τη δική τους συνδρομή για ένα διαφορετικό μέλλον σε διαφορετικούς τομείς.
Με τη συμβολή τους μπορεί έτσι να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο μια ενεργός πλατφόρμα που υπόσχεται να ανοίξει δρόμους και έχει ήδη καταθέσει τη σφραγίδα της. Η αρχή έγινε ήδη μέσα από ένα εξαιρετικό event που συγκέντρωσε γυναίκες από διαφορετικούς χώρους-επιχειρηματικότητα, τέχνη, ηγεσία και διαπιστώθηκε ότι κάτι αληθινό γεννάται με πραγματικές συνδέσεις, ουσιαστικές συνομιλίες, και μια ενέργεια που ξεπερνούσε τα αναμενόμενα. Οι γυναίκες έδωσαν την υπόσχεση να ανταλλάσσουν ιδέες και να φτιάξουν κάτι πέρα από τα δεδομένα-οχι corporate αλλά ουσιαστικό και αληθινό.
Πρόκειται για μια ομάδα γυναικών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον όσον αφορά την κεντρική, δυναμική ομάδα, από διαφορετικούς τομείς που μοιράζονται κοινές ιδέες και έχουν κοινή οπτική-μοντέρνα, περίεργη και ανοιχτή σε νέες ιδέες, που σκέπτονται έξω από το κουτί.
Κλείσιμο
Σε κάθε συνάντηση τίθενται τα δεδομένα για το πως μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περαιτέρω οι δεσμοί της αλληλουποστήριξης και να πραγματωθεί το όραμα στην πράξη: ήδη μπορεί κανείς να δει το δείγμα σε διάφορες αποφάσεις που έχουν ληφθεί, σε ανακοινώσεις κοινές-πρόσφατη είναι η περίπτωση της κοινής ενεργοποίησης με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Έλενα Μπινιάρη, ιθύνων νους και εμπνεύστρια του The Women Network: “Πίστευα πάντα ότι όταν οι γυναίκες συνδέονται με σκοπό, δημιουργούν κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους. Αυτό που ζήσαμε εκείνο το βράδυ ήταν η απόδειξη. Και δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε εκεί.” Αλλά και οι υπόλοιπες γυναίκες μοιράζονται μια αντίστοιχη οπτική: “Συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμαστε έναν χώρο όπου οι γυναίκες δεν απλά δικτυώνονται — αλλά εξελίσσονται. Όπου η σύνδεση δεν είναι τυχαία, αλλά σκόπιμη.”
Και η Χρύσα Σαραβέλου: “Το North Star μας είναι απλό: να δώσουμε στις νέες γυναίκες αυτό που εμείς δεν είχαμε στα 25. Το δίκτυο, την καθοδήγηση, τις ευκαιρίες που τις αξίζουν.” Αλλά και η Γεωργία Δώδου, με μεγάλη εμπειρία στην επικοινωνία βάζει τη δική της πινελιά: “Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν επέστρεψα από το Λονδίνο. Χωρίς δίκτυο. Χωρίς χάρτη. Χωρίς να ξέρω από πού να ξεκινήσω. Τώρα, δημιουργούμε αυτό που θα θέλαμε να έχουμε τότε.”
Για να συμπληρώσει πως: “Εμείς — η Ελένα, η Ειρήνη, η Χρύσα και η Γεωργία — αποφασίσαμε να μην το αφήσουμε εκεί. Να το εξελίξουμε. Να δημιουργήσουμε τον κορμό του The Women Network. Το The Women Network δεν είναι ένα membership club. Είναι ένας κύκλος γυναικών που συνδέονται με σκοπό, επιρροή και εξέλιξη. Μέσα από private dinners όπου χτίζουμε πραγματικές σχέσεις, curated gatherings με γυναίκες υψηλού αποτυπώματος, mentoring experiences που ανοίγουν δρόμους, και θεματικές συναντήσεις που εμπνέουν — δημιουργούμε έναν χώρο όπου οι γυναίκες δεν απλά δικτυώνονται, αλλά εξελίσσονται. The Women Network. Γιατί όταν οι γυναίκες συνδέονται, δημιουργούν αντίκτυπο”.
Αλλά και οι υπόλοιπες γυναίκες, όπως η Ειρήνη Σιδηροπούλου, μοιράζονται μια αντίστοιχη οπτική: “Συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμαστε έναν χώρο όπου οι γυναίκες δεν απλά δικτυώνονται — αλλά εξελίσσονται. Όπου η σύνδεση δεν είναι τυχαία, αλλά σκόπιμη.”
Επόμενη συνάντηση της δυναμικής ομάδας, την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Hyatt Regency Thessaloniki.
Το ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα της Vodafone συνδυάζει την προστασία με τη συνδεσιμότητα δημιουργώντας ένα περιβάλλον που υποστηρίζει ουσιαστικά παιδιά και γονείς.
Η LA VIE EN ROSE προτείνει μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας για σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα – Το spring reset που χρειάζεται τώρα η επιδερμίδα σου.