Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών βράβευσε τον ακαδημαϊκό Αθανάσιο Φωκά

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών βράβευσε τον ακαδημαϊκό Αθανάσιο Φωκά

Μετά και από αυτή την εκλογή, ο ακαδημαϊκός, καθηγητής είναι πλέον μέλος και των τριών Ευρωπαϊκών Ακαδημιών, δηλαδή της Academia Europaea, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών

athanasios-fokas__2_
O διαπρεπής Μαθηματικός και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Ακαδημαϊκού Αθανάσιος Φωκάς βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών στον κλάδο των Μαθηματικών.

Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών απονέμει το Blaise Pascal Medal σε εξαιρετικούς επιστήμονες. Κατά μέσο όρο, απονέμει συνολικά πέντε βραβεία σε ορισμένους κλάδους, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία, την Επιστήμη των Υπολογιστών, τις Βιοϊατρικές Επιστήμες, τη Μηχανική, τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, τις Επιστήμες των Υλικών και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

«Ακόμα μία σημαντική διάκριση αποτελεί η εκλογή του Ακαδημαϊκού Αθανασίου Φωκά ως μέλους της Academia Europaea. Mαζί με τον διακεκριμένο μαθηματικό Δημήτρη Χριστοδούλου είναι οι μοναδικοί Έλληνες μαθηματικοί στο τμήμα Μαθηματικών της Ακαδημίας. Επίσης, είναι το μόνο μέλος του τμήματός του, του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Cambridge, σε αυτόν τον τομέα (μερικοί από τους συναδέλφους του είναι μέλη των τμημάτων Φυσικών και Μηχανικών Επιστημών και Επιστημών της Γης και της Κοσμικής Επιστήμης)» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Μετά και από αυτή την εκλογή, ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Φωκάς είναι πλέον μέλος και των τριών Ευρωπαϊκών Ακαδημιών, δηλαδή της Academia Europaea, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Αθανάσιος Φωκάς είναι κάτοχος BSc στην Αεροναυτική από το Imperial College, Διδακτορικού στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Caltech, και πτυχίου Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Miami. Είναι ο πρώτος κάτοχος της νέας Έδρας Μη Γραμμικών Μαθηματικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Cambridge, η οποία ιδρύθηκε το 2002, ενώ στο ίδιο Πανεπιστήμιο διευθύνει το GAPST «Ιστορικό Πρόγραμμα Μαθηματικών». Επίσης, είναι Συνεργαζόμενος Καθηγητής των Τμημάτων Πολιτικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια. Στον Καθηγητή έχουν απονεμηθεί μεταξύ άλλων: το βραβείο Naylor της Μεγάλης Βρετανίας στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, το παράσημο της Τάξεως του Φοίνικα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Αριστείον του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, του American Institute for Medical and Biological Engineering, και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Τέλος είναι Guggenheim Fellow, μέλοςτης London Mathematical Society, και Fellow της Royal Society of Medicin
Ειδήσεις σήμερα:

Σενάριο τρόμου για το χαμένο βαθυσκάφος στον Τιτανικό - «Μπορεί να έχει γίνει κομμάτια» λέει επιστήμονας

«Μου έχεις κάνει τόσα πολλά… σκότωσέ με, τι να σου πω!» είπε ο 52χρονος πριν τον πυροβολήσει ο 83χρονος στην Ηλεία

Ποιες έδρες αλλάζουν χέρια σε νέα Βουλή με 7 κόμματα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης