«Ανθισμένες Μανόλιες»: Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία στο θέατρο Χυτήριο

«Ανθισμένες Μανόλιες»: Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία στο θέατρο Χυτήριο

Η ομότιτλη ταινία , με πρωταγωνίστριες τις Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ντάριλ Χάνα, Ολυμπία Δουκάκη και Τζούλια Ρόμπερτς, βγήκε το 1989 και γοήτευσε κοινό και κριτικούς

Anthismenes_Manolies_-_Xytyrio

Οι «Ανθισμένες Μανόλιες», το συγκλονιστικό έργο του Ρόμπερτ Χάρλινγκ που έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο,  θα «ανθίζουν»  στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο - Σημείο Πολιτισμού,  από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη , σε  απόδοση και  σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε Off Broadway παράσταση και από τότε γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν περιοδείες πολλών θιάσων σε όλη την Αμερική και στην Ευρώπη. Η ομότιτλη ταινία «Steel Magnolias», σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Ρος και σενάριο του ίδιου του θεατρικού συγγραφέα, με πρωταγωνίστριες τις Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ντάριλ Χάνα, Ολυμπία Δουκάκη  και Τζούλια Ρόμπερτς, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 15 Νοεμβρίου 1989, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Για τον ρόλο της στην ταινία αυτή μάλιστα η Τζούλια Ρόμπερτς εξασφάλισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου ενώ βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα.

Steel_Monilies
Το εξαιρετικό γυναικείο καστ της ταινίας του 1989

Οι «Ανθισμένες Μανόλιες» είναι μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν σημαντικά μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα και ταυτίζονται με πολλές διαφορετικές γυναίκες.

Πρόκειται για ένα βαθιά κοινωνικό έργο που αντιμετωπίζει δραστικά τη μοναξιά της σύγχρονης γυναίκας, ένα στέρεο έργο, καλογραμμένο, με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Όλοι οι ρόλοι στο είναι πρωταγωνιστικοί και κινούνται μέσα σε χρόνο οικειότητας και κλίμα καθημερινότητας, έτσι που το κομμωτήριο γίνεται μια μικρή και κλειστή κοινωνία.

Σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου, το κομμωτήριο έχει γίνει στέκι για έξι γυναίκες της διπλανής πόρτας. Εκεί μοιράζονται τις χαρές και λύπες τους, λένε τα μυστικά τους και ανταλλάσσουν συμβουλές. Όταν μία από αυτές παρουσιάζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι υπόλοιπες πέντε της συμπαρίστανται με τον πιο τρυφερό τρόπο. Το πρόβλημα της μιας γίνεται πρόβλημα και της άλλης και έτσι γίνεται η ένωση.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου και Εύη Δαέλη.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας) και μπορείτε να κάνε κράτηση ΕΔΩ.



Ειδήσεις σήμερα

Τόμας Μαρκλ: Η Μέγκαν μου φέρεται σαν τον δολοφόνο με το τσεκούρι - Η Όπρα χρησιμοποίησε τους Σάσεξ

Survivor: Στο «αντίο» της Καρολίνας από τον Άγιο Δομίνικο είχε και… Μπαχάμες

NBA,Μπακς-Νετς 107-96: Ο... σούπερ Γιάννης και ο τραυματισμός του Ίρβινγκ έφεραν το 2-2 -Δείτε βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης