Δελφοί - Μπετόβεν - Κουρεντζής: Ο πολιτιστικός συνδυασμός που μάγεψε ολόκληρη την Ευρώπη - Φωτογραφίες

Δελφοί - Μπετόβεν - Κουρεντζής: Ο πολιτιστικός συνδυασμός που μάγεψε ολόκληρη την Ευρώπη - Φωτογραφίες

Περισσότεροι από 2 εκατ. θεατές παρακολούθησαν, σε ζωντανή μετάδοση, την συγκλονιστική μουσική παράσταση που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής και  ξεχώρισε από τα άλλα οκτώ μουσικά αφιερώματα στον Μπετόβεν που πραγματοποιήθηκαν, την ίδια μέρα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Delfoi_2
Η ανεπανάληπτη μυσταγωγική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε την Κυριακή στους Δελφούς με τον διεθνούς φήμης Έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή να διευθύνει στην «Εβδόμη» Συμφωνία του Μπετόβεν ενθουσίασε και συγκίνησε ολόκληρη την Ευρώπη. Περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι, από διαφορτικές γωνιές της Γηραιάς Ηπείρου, παρακολούθησαν ζωντανά. μέσω τηλεόρασης, διαδικτύου αλλά και από γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί σε ανοιχτούς χώρους, το μοναδικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός που συνέδεε αριστοτεχνικά την ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και την παγκόσμια μουσική.
Delfoi_Koutentzis
Ο περιζήτητος διεθνώς Έλληνας μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής διεύθυνε την «Εβδόμη» Συμφωνία του Μπετόβεν

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η συναυλία στους Δελφούς, που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είχε την υψηλότερη τηλεθέαση από τις εννιά συνολικά συναυλίες – αφιέρωμα στον Μπετόβεν που φιλοξενήθηκαν σε Βόννη, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Λουξεμβούργο, Πράγα, Λουγκάνο, Δελφούς Στρασβούργο, Βιέννη και μεταδόθηκαν ζωντανά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επρόκειτο για μια πρωτοποριακή συμπαραγωγή του Μεγάρου, του κορυφαίου διεθνούς διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής Unitel,και του Kρατικού Γερμανικού Καναλιού ZDF που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE.
Delfoi_5
Αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία από τον δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Κλείσιμο
Παρότι το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό η «Ημέρα Μπετόβεν» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με την ελληνική συμμετοχή να κλέβει τις εντυπώσεις και να προσελκύει το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης μερίδας του τόσο του ελληνικού όσο και του ευρωπαϊκού κοινού. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην Γαλλία τήν παρακολούθησαν 385.000 θεατές, στην Γερμανία 351.000, στο σάιτ του Μεγάρου συντονίστηκαν 30.000 άτομα ενώ οι συνολικές θεάσεις μέσω διαδικτύου ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο.!Αρκετοί ήταν μάλιστα εκείνοι που επέλεξαν να απολαύσουν το μοναδικό αυτό πολιτιστικό γεγονός από τις γιγνατοοθόνες που είχαν στηθεί στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Delfoi_3
Μέχρι και σε προαύλια εκκλησιών στήθηκαν γιγαντοοθόνες

Τα σχόλια, τόσο από το κοινό όσο και από τους Ευρωπαίους διοργανωτές ήταν διθυραμβικά για μαγευτική συναυλία των Δελφών. Ο ιερός αυτός χώρος, που σπάνια ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις, σε συνδυασμό με τις μελωδίες του Μπετόβεν, ερμηνευμένες από την υπέροχη ορχήστρα music Aeterna, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου – σούπερ σταρ Θεόδωρου Κουρεντζή και την εντυπωσιακή χορευτική προσέγγιση της κορυφαίας στο είδος της Sasha Waltz, μανγτήτισε να βλέμματα, ξεσήκωσε τις αισθήσεις καθ προσέφερε στιγμές αυθεντικής καλλιτεχνικής απόλαυασης. Όπως πολύ εύστοχα δήλωσε ο σκηνοθέτης Τilo Krause : «Στους Δελφούς μάς ασπάστηκαν όλους οι Μούσες»!
Delfoi_1
Η μυσταγωγική που δημιουργήθηκε στους Δελφούς μάγεψε ολόκληρη την Ευρώπη
Για όσους δεν κατάφεραν να απολαύσουν ζωντανά τη συναυλία στους Δελφούς θα έχουν την ευκαιρία να την παρακαλουθήσουν διαδικτυακά, από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της σελίδας του στο Facebook, εντελώς δωρεάν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θέμης Αδαμαντίδης: Τι λέει για την τρίτη σύλληψή του σε χαρτοπαικτική λέσχη

Survivor - Τριαντάφυλλος: Δεν έχω μόρφωση, γιατί στα 15 μου έχασα τον πατέρα μου και έπρεπε να δουλέψω

MasterChef - Τελικός: Η συγκίνηση της Μαργαρίτας, ο Σουηδός σεφ και τα πειράγματα του Κοντιζά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης