Ο Μπετόβεν έρχεται στους Δελφούς - Ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα: Εννέα Συμφωνίες σε εννεά ευρωπαϊκές πόλεις

Ο Μπετόβεν έρχεται στους Δελφούς - Ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα: Εννέα Συμφωνίες σε εννεά ευρωπαϊκές πόλεις

Η Ευρώπη τιμά την μουσική του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν - Οι 9 Συμφωνίες του θα παρουσιαστούν σε 9 ξεχωριστές συναυλίες σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις - Η musicAeterna, ο Θεόδωρος Κουρεντζής, το Μέγαρο Μουσικής και η χορογράφος  Sasha Waltz ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν το κοινό σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι παρουσιάζοντας την 7η Συμφωνία

courentzis
Ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι υπό τους ήχους του Μπετόβεν θα ξεκινήσει σήμερα στις 14:00 με αφετηρία τη Βόννη και αφού διασχίσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θα κάνει στάση στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών στις 20:00.

Η Ευρώπη τιμά τον Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν και τις «9 Συμφωνίες» του διοργανώνοντας 9 θεματικές συναυλίες σε 9 χώρες, σε ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλη την Ευρώπη. Τερματικός σταθμός της συναυλίας θα είναι η Βιέννη, όπου ο μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μία μοναδική, μεγαλειώδη συναυλία κλασσικής μουσικής στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, το οποίο χτίστηκε τον 4ο αι. π.Χ. . Ο Έλληνας αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής, διευθύνοντας την musicAeterna, θα μας παρουσιάσει την Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92.

bethoven


Μαζί του θα βρίσκεται η Γερμανίδα χορογράφος Sasha Waltz προσφέροντας ένα μοναδικό σύγχρονο χορευτικό show στον Ναό του Απόλλωνα, ειδικά σχεδιασμένο για την σημερινή περίσταση. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη χορογραφία, σε παγκόσμια πρεμιέρα, με 12 χορευτές, εμπνευσμένη από την κινησιολογία των αρχαιοελληνικών ιεροτελεστιών.

Η περίφημη 7η Συμφωνία του Μπετόβεν, που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από 55 μουσικούς, ολοκληρώθηκε το 1812 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Βιέννη έναν χρόνο αργότερα. Πρόκειται για μία μελωδία με βαθιά αίσθηση πατριωτισμού, η οποία χαρακτηρίστηκε ύστερα από τον Ρίχαρντ Βάγκνερ ως «η αποθέωση του χορού».

Το πανευρωπαϊκό καλλιτεχνικό γεγονός αποτελεί μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής, του γαλλογερμανικού σταθμού ARTE σε συνεργασία με την ZDF (Κρατική Γερμανική Τηλεόραση) και την Unitel. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί χωρίς παρουσία κοινού, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, του World Human Forum, του ΕΟΤ και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσφέρει δωρεάν μετάδοση της συναυλίας σε πραγματικό χρόνο από τις δύο γιγαντοοθόνες, που βρίσκονται στον κήπο του, ενώ η ροή του κοινού θα είναι ελεγχόμενη με δελτία προτεραιότητας (κράτηση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου).

Οι συναυλίες θα είναι επίσης διαθέσιμες ζωντανά μέσω δωρεάν streaming και από την ιστοσελίδα του Μεγάρου.

programm
Κλείσιμο


Το πρόγραμμα:

Ο μαραθώνιος των συναυλιών θα ξεκινήσει από την Βόννη και την Γερμανία στις 14:00(ώρα Ελλάδος), με την 1η Συμφωνία από την Ορχήστρα Δωματίου Mahler και συνεχίζεται στις 15:00 με την 2η Συμφωνία στο Δουβλίνο από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της χώρας, υπό την καθοδήγηση του Χάιμε Μαρτίν.

Eπόμενη στάση είναι στο Ελσίνκι στις 16:00, όπου θα παρουσιαστεί η 3η Συμφωνία από την Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας υπό τον Νίκολας Κόλον, στις 17:00 η Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου θα παρουσιάσει την Συμφωνία 4 υπό την διεύθυνση του Γκουστάβο Χιμένο και στις 18:00 στην Πράγα, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας θα ερμηνεύσει την περίφημη 5η Συμφωνία υπό την μουσική καθοδήγηση του μαέστρο Στίβεν Μερκούριο.

Επόμενος σταθμός είναι το Λουγκάντο στις 19:00, όπου η Ελβετική Ορχήστρα Δωματίου με τον Ντιέγκο Φαζόλις θα ερμηνέυσουν την 6η Συμφωνία. Ακολουθεί η Ελλάδα με την 7η Συμφωνία και τον Θεόδωρο Κουρεντζή και σειρά έχει το Στρασβούργο στις 21:15, όπου η Φιλαρμονική της πόλης θα παρουσιάσει την 8η Συμφωνία υπό τον Μάρκο Λετόνια. Τέλος, τα φώτα στρέφονται στην Βιέννη, όπου θα ακούσουμε την αριστουργηματική 9η Συμφωνία υπό την ελληνικής καταγωγής αρχιμουσικό και επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, Καρίνα Κανελλάκης.










Ειδήσεις σήμερα 
Έρευνα ΔιαΝΕΟσις: Πώς ένα κοινωνικό κράτος λειτουργεί ως επιταχυντής της ανάπτυξης

Νεκροί 88 άνθρωποι από επιθέσεις ζωοκλεφτών σε χωριά της Νιγηρίας

Ισραήλ: Πώς φτάσαμε στην «εκθρόνιση» Νετανιάχου - Οι... εύθραυστες συμμαχίες και η εναλλασσόμενη πρωθυπουργία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης